Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Έπεσε με το F-16 και τον έκαναν Αρχηγό της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας!

Στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας αναφέραμε: Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκρυπτογραφεί τις στρατιωτικές κρίσεις που ξεκίνησαν στην Τουρκία - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και γιατί.

Σημειώναμε δε ότι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο προεδρικός σύμβουλος Καλίν,  η θητεία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Yaşar Güler παρατάθηκε για ένα ακόμη έτος, ενώ ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχος Adnan Ο Özbal και ο διοικητής της πολεμικής Αεροπορίας Hasan Küçükakyüz αποστρατεύθηκαν λόγω έλλειψης προσωπικού. 16 στρατηγοί και ναύαρχοι προήχθησαν σε ανώτερο βαθμό και 47 συνταγματάρχες προήχθησαν σε στρατηγούς και ναυάρχους.

https://www.youtube.com/watch?v=EykD9zXZeRk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 63χρονος  νέος Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Atilla Gülan, αποφοίτησε από την Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας το 1980. Ο Gulan, που ήταν πιλότος F-16, είχε ένα ατυχές ατύχημα το 2003. Το F-16 που χρησιμοποιούσε ο Gülan, ο οποίος ήταν ο Διοικητής Επιχειρήσεων της 5ης Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων που αναπτύχθηκε στην περιοχή Merzifon της Αμάσειας εκείνη την εποχή, με τον βαθμό του Επιτελάρχη, παρουσίασε τεχνική δυσλειτουργία ενώ βρισκόταν στους ουρανούς του Tokat.

Σύμφωνα με τουρκικό μέσο, οι προσπάθειες του Gulan, ο οποίος ήθελε να ελέγξει το αεροπλάνο, το οποίο άρχισε να χάνει απότομα ύψος, δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Gülan εκτινάχθηκε με το αλεξίπτωτο χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμά του, το αεροπλάνο συνετρίβη στο ανώμαλο έδαφος μεταξύ των χωριών Ütük και Özyurt. Ο  Gulan γλίτωσε αλώβητος από το ατύχημα, στο οποίο τμήματα του αεροπλάνου απλώθηκαν σε μεγάλη περιοχή.

Ενώ τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης έφτασαν στο σημείο σε λίγη ώρα, το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι, το αεροσκάφος συνετρίβη ως αποτέλεσμα τεχνικής δυσλειτουργίας εκείνη την ώρα (αυτή η λιτή ανακοίνωση θεωρείται ελλιπής και δεν αποσαφηνίζει πιθανό λανθασμένο χειρισμό του ιπταμένου ). Ο Gülan, ο οποίος είχε γρατσουνιές στα χέρια και το πρόσωπο, μεταφέρθηκε από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης από όπου βρισκόταν και μεταφέρθηκε στη βάση με ελικόπτερο. Ο μάρτυρας Ιμπραήμ Τοπράκ, ο οποίος είδε το ατύχημα εκείνη την ώρα, είπε: «Μετά την έκρηξη, οι φλόγες αυξήθηκαν. Ο πιλότος ήταν 200 μέτρα μακριά από τα συντρίμμια. Πήγα να βοηθήσω».

Για τους γνωρίζοντες στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, πάντα τον κυρίαρχο ρόλο διαδραμάτιζε ο Στρατός ξηράς, οι αποκαλούμενες Χερσαίες Δυνάμεις κατά του Τούρκους και όχι η Πολεμική Αεροπορία ή το Πολεμικό Ναυτικό.

Κοινώς, ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται την Πολεμική Αεροπορία του και τον ρόλο που μπορεί να παίξει, σε εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα, αλλά και σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης με την Ελλάδα.

Ο νέος Τούρκος Αρχηγός, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια περίοδο που  η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υποστήριξε την τροποποίηση του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας Εξουσιοδότησης (NDAA), ότι η μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα πρέπει να περιλαμβάνει την απαίτηση να μην χρησιμοποιούνται για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Αν και στην Τουρκία  πιστεύουν ότι θα βγει ένα θετικό αποτέλεσμα από το Κογκρέσο, ο νέος  Αρχηγός καλείται να συμπλεύσει με το αφήγημα της κυβέρνησης του Ερντογάν ότι, στόχος των ΗΠΑ είναι να περιοριστεί η Τουρκία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας αναφέραμε: Ρωσική παρέμβαση για τα τουρκικά F-16: Στόχος είναι να περιοριστεί η Τουρκία, σημειώνοντας πως  το αφήγημα που στήνει η Άγκυρα για την αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ, βρίσκει υποστήριξη από την Ρωσία, καθώς ο Andrey Koşkin, Ειδικός της Ένωσης Ρωσικών Στρατιωτικών Πολιτικών Επιστημόνων, υποστήριξε ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να περιοριστεί η Τουρκία.

Αξιολογώντας την είδηση ​​ότι οι ΗΠΑ ζητούν να εκπληρωθούν δύο προϋποθέσεις για την πώληση F-16 στην Τουρκία, ο Ρώσος εμπειρογνώμονας είπε: «Δεν είναι περίεργο που οι ΗΠΑ έχουν θέσει όρους για την πώληση των F-16. Έτσι, θέλουν να χαλιναγωγήσουν την Τουρκία».

Οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγχουν την Τουρκία  

Ο Koşkin είπε, «Αυτή τη στιγμή, η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του παγκόσμιου κοινού, ιδιαίτερα του δυτικού κόσμου, σχετικά με την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνεχιζόμενη απόσταση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, ειδικά στη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία, γνωρίζουμε ότι η Ουάσιγκτον έχει σοβαρές απαιτήσεις για την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία.

Οι Αμερικανοί έχουν επιβάλει ακόμη και κυρώσεις σε πραγματικούς ανθρώπους στην Τουρκία. Επιπλέον, η Τουρκία έχει αποκλειστεί από την κοινή παραγωγή του F -35 μαχητικά. Αλλά αυτό κανένα από τα βήματα δεν λειτούργησε. Η Τουρκία αγόρασε τους S-400 επειδή ανταποκρίθηκε στα εθνικά της συμφέροντα, αλλά ταυτόχρονα αυτό απέτρεψε τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ» και συνέχισε:

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν θέσει όρους για την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-16. Έτσι, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι θέλουν να χαλιναγωγήσουν την Τουρκία, και ότι με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να δηλώσουν ότι η Τουρκία είναι μέλος μιας στρατιωτικής συμμαχίας στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν άνευ όρων κυριαρχία. Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της για πλήρη ανεξαρτησία στην εξωτερική πολιτική. Οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα, συνεχίζονται κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες».

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν θα κρίνει ο ίδιος τις προαγωγές -τοποθετήσεις, ή αποστρατείες όλων των αξιωματικών του από το βαθμό του Συνταγματάρχη και άνω, δείχνει το μέγεθος της καχυποψίας και του ελέγχου που θέλει να ασκεί ο ίδιος στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.


 

https://www.youtube.com/watch?v=E3PaB9yaQJw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...