Να δώσουν επίφαση νομιμοφάνειας μέσα από «έρευνες» και «μελέτες» θα επιχειρήσουν στο προσεχές μέλλον οι Τούρκοι στους ισχυρισμούς τους ότι η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελληνική Θράκη καταπιέζεται.
Θα εντάξουν αυτή την προσπάθειά τους στις εργασίες μιας «ειδικής» επιτροπής που θα δημιουργήσουν για την συγκέντρωση και ανάδειξη ζητημάτων καταπίεσης των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε όλο τον κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικός ο συγκεκαλυμένος τρόπος με τον οποίο προωθεί το συγκεκριμένο θέμα η Τουρκία καθώς όπως μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας «ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μουσταφά Σέντοπ δήλωσε πως οι μουσουλμανικές μειονοτικές κοινότητες υφίστανται βία, καταπίεση και παραβιάσεις θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πως ως Κοινοβουλευτική Ένωση των Χωρών Μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας(İSİPAB) είναι υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με το πρόβλημα αυτό».
Ο Σέντοπ πήρε μέρος στην 46η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής İSİPAB που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο της 16ης Διάσκεψης της İSİPAB.
Ο Πρόεδρος της τουρκικής Βουλής αφού σημείωσε πως νιώθει ευχαρίστηση που φιλοξενεί για τρίτη φορά την διάσκεψη μετά από 6 χρόνια και την ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρίας της ένωσης συνεχάρη την Μπουρκίνα Φάσο για την επιτυχημένη εκ περιτροπής προεδρία της.
Ο Σέντοπ τόνισε πως είναι υποχρεωμένοι να αυξήσουν την επίγνωση σχετικά τις κοινωνικές ασθένειες όπως ισλαμοφοβία, ξενοφοβία, μισαλλοδοξία και ρατσισμό οι οποίες αυξάνονται ραγδαία στον κόσμο.
Αφού σημείωσε πως ειδικά οι μουσουλμανικές μειονοτικές κοινότητες που ζουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Κοινοβουλευτική Ένωση των Χωρών Μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (İSİPAB), δηλαδή όπως η Ελλάδα, υφίστανται βία, καταπίεση και παραβιάσεις θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε.
«Ως İSİPAB είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με αυτό το πρόβλημα, να τείνουμε χείρα βοήθεια στους αδερφούς μας να γίνουμε η φωνή τους, να εκφράσουμε τα προβλήματα τους» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.
Ο Σέντοπ ο οποίος πρότεινε να δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή υπό την αιγίδα της Επιτροπής Πολιτικών και Εξωτερικών Σχέσεων στο πλαίσιο του άρθρου 13 του καθεστώτος της İSİPAB είπε ακόμα:
«Αυτή η επιτροπή που θα συσταθεί προκειμένου να ερευνήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στις χώρες όπου οι μουσουλμάνοι είναι σε μειονότητα θα είναι δυνατό να παρακολουθήσει τα εν λόγω προβλήματα στενά και θεσμικά. Η επιτροπή με τις εκθέσεις που θα δημοσιεύσει θα μεταφέρει αυτά τα προβλήματα στην ατζέντα της διεθνούς κοινής γνώμης».
Αυτό σημαίνει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η Άγκυρα θα προσπαθήσει μια «επίθεση» με προβοκάτσιες στο πλαίσιο ψυχολογικών επιχειρήσεων που θα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της.