Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται η “μάχη της τσιπούρας”! Τι θα γινόταν αν όπως συνέλαβαν οι Τούρκοι τον αστυνομικό μας, συλλαμβάναμε εμείς Τούρκους “μπουκαδόρους” ψαράδες;

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την έντονη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με τουρκικά ψαράδικα να εισβάλλουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα..

Το ζήτημα είναι πέραν από κοινωνικο-οικονομκό για τον κλάδο της αλιείας και υψίστης εθνικής σημασίας καθώς η «μάχη της κορονάτης μαύρης τσιπούρας»-όπως βαπτίστηκε εδώ και χρόνια- που διεξάγεται κάθε τέλη Δεκεμβρίου και τον Ιανουάριο ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες είχε οδηγήσει στην κρίση των Ιμίων.

Το ζήτημα της παράνομης τουρκικής αλιείας συμπεριελήφθη και στις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

https://www.youtube.com/watch?v=7sxy4VotlD4

Με αφορμή, πάντως, την σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του στον Έβρο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται τι θα συνέβαινε αν το ελληνικό Λιμενικό προέβαινε σε κάποια ή κάποιες συλλήψεις Τούρκων ψαράδων...

https://www.youtube.com/watch?v=FQ0Ova9zz3c

Τεχνολογικό “υπερόπλο”

 

Πέραν των άλλων στο πλευρό του....Δικαίου βρίσκεται πλέον και η τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία BAE Systems εφαρμόζει αναλύσεις μηχανικής μάθησης για την αυτοματοποίηση της ανίχνευσης χαμηλού επιπέδου δραστηριοτήτων που ενδιαφέρουν, όπως το ψάρεμα, από τις διαθέσιμες ροές δεδομένων. Η δυνατότητα που δίνεται με τα νέα συστήματα δεν συμπεριλαμβάνουν μονάχα το να εντοπίσει κανείς ένα πλοίο-σκάφος, αλλά και να προσδιορίσει τις πρόσφατες δραστηριότητές του, να προβλέψει μελλοντικές κινήσεις και να τις συγκρίνει με όλα τα άλλα πλοία στην περιοχή και μάλιστα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας ροές δεδομένων ανοιχτού κώδικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στην εκδήλωση Obangame Express, η οποία είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική ναυτιλιακή άσκηση στη Δυτική Αφρική, το Multi-INT Analytics for Pattern Learning and Exploitation (MAPLE) as a Service, MaaS για συντομία, της BAE Systems, ενσωματώθηκε με το SeaVision, το κορυφαίο εργαλείο του Ναυτικού των ΗΠΑ για αταξινόμητη ανταλλαγή θαλάσσιων δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών και του συνασπισμού. Το SeaVision είναι ένα εργαλείο επίγνωσης της κατάστασης στη θάλασσα που απορροφά δεδομένα θέσης θαλάσσιου σκάφους από διάφορες κυβερνητικές και εμπορικές πηγές και τα εμφανίζει ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Ο Neil Bomberger, επικεφαλής επιστήμονας στον οργανισμό έρευνας και ανάπτυξης FAST LabsTM της BAE Systems, δήλωσε:

«Οι στρατιωτικές οργανώσεις χρησιμοποιούν την παράνομη αλιεία ως πρότυπη εφαρμογή λόγω της μη ταξινομημένης φύσης των διαθέσιμων δεδομένων. Η επιτυχής ανίχνευση παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας βοηθά στην αντιμετώπιση μιας σοβαρής πρόκλησης και αναδεικνύει μια άλλη περίπτωση χρήσης της ώριμης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης μας».

https://www.youtube.com/watch?v=eBG9U2EkQHo



Η τεχνολογία BAE Systems εφαρμόζει αναλύσεις μηχανικής μάθησης για την αυτοματοποίηση της ανίχνευσης χαμηλού επιπέδου δραστηριοτήτων που ενδιαφέρουν, όπως το ψάρεμα, από τις διαθέσιμες ροές δεδομένων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αναλυτές να απαντούν γρήγορα σε ερωτήσεις ευαίσθητες στον χρόνο, να δίνουν προτεραιότητα σε δραστηριότητες μη αυτόματης ανάλυσης δεδομένων, να εντοπίζουν τάσεις υψηλότερου επιπέδου και να επικεντρώνονται στη λήψη αποφάσεων αντί για τη μη αυτόματη ανάλυση δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η τεχνολογία MaaS της BAE Systems επεξεργάστηκε δεδομένα ροής και εντόπισε αυτόματα συμβάντα συμπεριφοράς σκάφους που το SeaVision παρουσίαζε ως πρόσθετο επίπεδο δεδομένων για να υποστηρίξει φιλική προς τον χρήστη και έγκαιρη ανάλυση. Η τεχνολογία παρέχει πλήρη ορατότητα στα δεδομένα για να επιτρέψει στους χρήστες να ελέγξουν εάν η ανιχνευμένη συμπεριφορά δικαιολογεί περαιτέρω διερεύνηση. Αυτό βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στον αυτοματισμό και υποστηρίζει πρόσθετη ανάλυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι δυνατότητες θαλάσσιας δημιουργίας νοημάτων FAST Labs της BAE Systems έχουν τις ρίζες τους σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

«Αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση εκπληρώνει την υπόσχεση για ώριμη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης – εύκολη στην ενσωμάτωση, ενσωματώνοντας εμπιστοσύνη και παρέχοντας γρήγορες και εφαρμόσιμες πληροφορίες σε ένα πραγματικό σενάριο», συνέχισε ο Bomberger. «Η εκδήλωση παρουσίασε πώς η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μας μπορεί να αναπτυχθεί σε περιβάλλον cloud, να ενσωματωθεί με ένα κυβερνητικό εργαλείο και να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση σχετικών θαλάσσιων δραστηριοτήτων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ