Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σφοδρή επίθεση Τουρκίας: ''Ελλάδα & Σιωνιστές δημιουργούν άξονα''

Σφοδρή επίθεση εξαπολύουν τα τουρκικά ΜΜΕ κατά Ελλάδας και Ισραήλ. Η συμφωνία της Αθήνας με την ισραηλινή Elbit προκαλεί ανησυχία και αυτό είναι ξεκάθαρο. Μάλιστα το Ισραηλινό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρει πως το συγκεκριμένο ''deal'', είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ. 

https://www.youtube.com/watch?v=ZzOaW3Xg79g

Τι προηγήθηκε:  

 

Η Elbit ανακοίνωσε ότι θα παρέχει εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και θα φροντίζει όλα τα οχήματα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Αναφέρθηκε ότι μεταξύ των οχημάτων που θα λειτουργήσει η Elbit είναι τα M-346 και T-6s, και σημειώθηκε ότι αυτή η συμφωνία θα έχει ισχύ περίπου 20 ετών. 

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος -κατόπιν εξουσιοδότησης από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο- και o διευθυντής Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT), Ταξίαρχος ε.α. Γιαΐρ Κουλάς (Yair Kulas).  

Tι αναφέρουν οι Τούρκοι 

 

''Το Σιωνιστικό Ισραήλ και η Ελλάδα υπογράφουν 20ετή συμφωνία. Οι προκλητικές ενέργειες κατά της Τουρκίας συνεχίζονται. Η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει την συνεργασία με το Σιωνιστικό Ισραήλ. Το Σιωνιστικό Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν υπογράψει τη μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τελετή παρέστησαν ο ακόλουθος Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα σμήναρχος Γιόσι Πίντο (Υossi Pinto), o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Elbit Systems" Μπεζχάλελ (Μπούτζι) Μαχλίς [Benhalel (Butzi) Machlis] και ισραηλινή αντιπροσωπεία. Η συμφωνία δίνει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα της εκπαιδεύσεως των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας με ικανοποιητική επάρκεια ωρών πτήσεως και υπερσύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει ουσιαστικά τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδος και Ισραήλ", επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.'', αναφέρουν οι Τούρκοι.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία  

 

Βάσει της σύμβασης, η Elbit Systems θα προμηθεύσει το κέντρο με νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και θα εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα ολόκληρου του εκπαιδευτικού στόλου, που αποτελείται από δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και T-6.

Επιπλέον, η Εταιρεία θα παρέχει την ενσωματωμένη σουίτα εικονικών ηλεκτρονικών πτήσης (EVA: embedded virtual avionics) στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, μια σειρά από ολοκληρωμένα συστήματα εκπαίδευσης εδάφους (GBTS: Ground Based Training System), καθώς και ένα σύστημα εντολών και ελέγχου (command and control system) που θα επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση της εκπαίδευσης των πτήσεων. 

Η στρατηγική απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να συνεργαστεί με το Ισραήλ και να επιλέξει την πρόταση του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας για την ίδρυση και λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ενώ έχει και γεωπολιτική σημασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1. Η πρόταση του Ισραήλ ήταν πολύ ελκυστική από οικονομική άποψη. Περιλάμβανε εξ’ αρχής χαμηλότερη τιμή (χαμηλότερη τιμή βάσης και χαμηλότερη τιμαριθμική προσαρμογή), αλλά και ποιοτικό περιεχόμενο. Περιλαμβάνει, για παράδειγμα, περισσότερες ώρες πτήσης, περισσότερους προσομοιωτές εκπαίδευσης, περισσότερες ώρες σε προσομοιωτή εδάφους, περισσότερες συνεδρίες εκπαίδευσης με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, ενσωματωμένο μηχανισμό αύξησης / μείωσης που επιτρέπει μέγιστη ευελιξία λειτουργίας, και άλλα στοιχεία. 

Μερικά από τα βασικά οφέλη που θα προκύψουν για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, περιλαμβάνουν επίσης τα εξής σημεία:

1. Η σύμβαση αυτή ενισχύει τη στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

2. Το συμβόλαιο δίνει τη δυνατότητα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να επωφεληθεί από τη λειτουργικά αποδεδειγμένη μεθοδολογία εκπαίδευσης και το πρόγραμμα σπουδών που πιστοποιήθηκε με σημαντικές επενδύσεις από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

3. Και οι δύο Πολεμικές Αεροπορίες λειτουργούν αεροσκάφη F-16, F-35 και C-130. Η χρήση παρόμοιων μεθόδων εκπαίδευσης θα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των δύο Πολεμικών Δυνάμεων.

4. Αυτή η συμφωνία ουσιαστικά διασφαλίζει την έναρξη, λειτουργία και συντήρηση του Διεθνούς Κέντρου Πτήσεων από έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των αμυντικών συστημάτων και τεχνολογίας, την Elbit Systems:

Η Elbit Systems, η εταιρεία που θα υλοποιήσει την πρόταση του Ισραήλ, λειτουργεί τα κέντρα εκπαίδευσης της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένου του στόλου T-6 με 20 αεροσκάφη και του στόλου M-346 με 30 αεροσκάφη.

Η εταιρεία βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό αεροσκάφος M-346, καθώς η ίδια η εταιρεία αναπτύσσει και προμηθεύει τη συγκεκριμένη τεχνολογία αεροηλεκτρονικών αεροσκαφών.

 

https://twitter.com/Jerusalem_Post/status/1383662636215128068

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ