Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Άγκυρα έθεσε θέμα ''μειονότητας'' για Θράκη-Δωδεκάνησα στην Ισλαμική Διάσκεψη!

Τετελεσμένα κατά Ελλάδας-Κύπρου θέλει να δημιουργήσει η Άγκυρα. Όχι μόνο η ΕΕ δεν στηρίζει την Ελλάδα, αλλά και Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, φαίνεται πως αποδέχεται τις απαιτήσεις Ερντογάν. 

Στις αποφάσεις της 47ης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών περιλαμβάνονται δυο αποφάσεις οι οποίες ουσιαστικά χωρίς αντίλογο επαναλαμβάνουν την τουρκική επιχειρηματολογία και απαιτήσεις, καθώς όπως φαίνεται ακόμη και οι φιλικά διακείμενες προς την Ελλάδα και Κύπρο μουσουλμανικές χώρες δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τα κείμενα αυτά ή τουλάχιστον να συμπεριλάβουν και τις θέσεις της άλλης πλευράς, σύμφωνα με το Liberal και τον Νίκο Μελέτη.

Η προβολή των τούρκικων ισχυρισμών σε αυτό το σημαντικό διεθνές φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν ως μέλη 57 χώρες είναι μια αρνητική εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ειδικά για την Κύπρο, η Ισλαμική Διάσκεψη συστήνει μια σειρά μέτρα στήριξης των Τουρκοκυπρίων που πρακτικά φθάνουν λίγο πριν την πρόταση για αναγνώριση του ψευδοκράτους, ενώ υιοθετείται πλήρως η τουρκική θέση για «πολιτική ισότητα».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η απόφαση της Ισλαμικής Διάσκεψης ζητά την αναγνώριση της «ταυτότητας» της «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας», την αναγνώριση των ψευδομουφτηδων, την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ για χρήση του όρου «τουρκικός» στους τίτλους των Συλλόγων της μειονότητας και εξουσιοδοτεί μάλιστα και τη Γενική Γραμματεία του ΟΙΔ να παρακολουθεί την κατάσταση και να έρθει σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση για τα θέματα των «μουσουλμάνων της Ελλάδας, της  τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και του μουσουλμανικού πληθυσμού  της Δωδεκάνησου».  

 

«Απόφαση  3/47-MM  για την κατάσταση της Τουρκικής Μουσουλμανικής  Μειονότητας στη Δυτική Θράκη και στον μουσουλμανικό πληθυσμό  των Δεωδεκανήσων»  

 

1.καλεί την Ελλάδα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προάσπιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και της ταυτότητας της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας που απορρέουν από τις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες· 

2. Απαιτεί και πάλι από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τον εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης και Κομοτηνής ως τον επίσημο Μουφτή. 

 3. Καλεί την Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εκλογή των διοικητικών συμβουλίων των βακουφίων από την Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτοδιοίκηση τους.

4. τονίζει την ανησυχία του για την πρακτική της Ελλάδας σχετικά με το διορισμό 240 ιμάμηδων/θρησκευτικών εκπαιδευτών, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας. 

5. προτρέπει την Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) σχετικά με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας. 

6. προτρέπει για άλλη μια φορά την Ελλάδα να αποκαταστήσει τα δικαιώματα ιθαγένειας δεκάδων χιλιάδων μελών της τουρκικής μειονότητας που στερήθηκαν την υπηκοότητά τους βάσει του καταργηθέντος πλέον άρθρου 19 του νόμου περί ελληνικής ιθαγένειας αριθ. 3370/1955 

7. επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία και επείγοντα μέτρα, σε συνεννόηση με την Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα, για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών τους ζητημάτων που συνδέονται επίσης άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία ζουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8. ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα ζητήματα που τίθενται στο παρόν ψήφισμα ειδικότερα και να υποβάλει σχετικά έκθεση στην 46η σύνοδο του Συμβουλίου Των Υπουργών Εξωτερικών· 

9. χαιρετίζει την έναρξη για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ενός «Προγράμματος Ισλαμικών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

10. σημειώνει την υποστήριξη που παρέχει το Πανεπιστήμιο Al-Azhar σε θρησκευτικά θέματα και θρησκευτικά σχολεία για μουσουλμάνους στην Ελλάδα. 

11. καλεί τον Γενικό Γραμματέα να επαναλάβει το διάλογο και τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας και της ευημερίας των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ιδίως της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας και του μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα. 

12. ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να δώσει συνέχεια στην εφαρμογή του παρόντος ψηφίσματος και να υποβάλει σχετικά έκθεση στην 48η σύνοδο του Συμβουλίου Των Υπουργών Εξωτερικών.»

https://www.youtube.com/watch?v=QCpfbVwQrN0&t=2s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ