Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Στην Αθήνα ο Αρχηγός της IAF; Ινδικό ΜΜΕ: Οι Έλληνες έχουν σημαντική εμπειρία με το Rafale- Θα συνεργαστούμε & θα μοιραστούμε πληροφορίες

Η πιθανή επίσκεψη του Αρχηγού της Αεροπορίας, Στρατάρχη V.R.Chaudhari στην Ελλάδα, θεωρείται ως μια σημαντική αλλαγή του παιχνιδιού, σίγουρα για την Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF), αλλά και από άποψη στρατηγικών μηνυμάτων, αναφέρει ινδικό ΜΜΕ.

«Διότι, η Ελλάδα, μέρος του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μπορεί να προσφέρει μεγάλη τακτική βοήθεια στην IAF καθώς η αεροπορία της πετά όχι μόνο με το Rafale που έχει αποκτήσει η Ινδία από τη Γαλλία, αλλά και F-16 C/D, που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν.

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αποκτήσει και τα δύο αεροπλάνα και θα έχει ξεκάθαρη ιδέα για τις επιχειρησιακές πτυχές ενός αγώνα Rafale εναντίον F16 C/D», ανέφεραν πηγές υψηλού επιπέδου. Επί του παρόντος, το F16C/D είναι το καλύτερο μαχητικό που έχει το Πακιστάν. Έχει το F16A/B, αλλά ανήκει σε προηγούμενη γενιά.

Έτσι, οι Έλληνες, έχοντας τόσο το Rafale όσο και το F16C/D θα έχουν ξεκάθαρη και επίσης αμερόληπτη άποψη όσον αφορά τις επιδόσεις και των δύο αεροπλάνων και τον τρόπο σύγκρισης μεταξύ τους επιχειρησιακά. Αυτό θα βοηθήσει την IAF να αντιμετωπίσει την Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν, εάν χρειαστεί στο μέλλον.

Με τις δύο χώρες να έχουν το Rafale, θα είναι μια ευκαιρία να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε πληροφορίες για το μαχητικό. Οι Έλληνες έχουν σημαντική εμπειρία με το Rafale.

Η στρατηγική πτυχή της επίσκεψης προέρχεται από το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν μια δύσκολη σχέση με την Τουρκία, επίσης χώρα του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που επιμένει εδώ και πολλά χρόνια. Ενώ η Ινδία και η Τουρκία έχουν διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς, η στρατιωτική βοήθεια της Άγκυρας στο Ισλαμαμπάντ έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Η Τουρκία κατασκευάζει τέσσερις βαριές κορβέτες κλάσης MILGEM για το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν. Τρεις κορβέτες, που ονομάζονται Babur-class από το Πακιστάν, βρίσκονται σε διαφορετικές καταστάσεις ετοιμότητας και μία έχει ενταχθεί στον στόλο. Η Τουρκία πούλησε επίσης το PNS Moawin, ένα δεξαμενόπλοιο στόλου στο ναυτικό του Πακιστάν και επισκεύασε το PNS Alamgir, μια φρεγάτα με κατευθυνόμενους πυραύλους, και ως εκ τούτου, ένα πολεμικό πλοίο πρώτης γραμμής.

Είχε προβλήματα με το σόναρ, τα συστήματα ελέγχου πυρός και το ραντάρ. Εξάλλου, το PNS Alamgir συμμετείχε επίσης στην υψηλού προφίλ τουρκική ναυτική άσκηση Dogu Akdeniz, με τους Τούρκους στη Μεσόγειο Θάλασσα τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Το Πακιστάν και η Τουρκία έχουν συχνές διαβουλεύσεις σχετικά με τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας τους, καθώς και οι δύο διαθέτουν F16», καταλήγει το ίδιο ΜΜΕ της Ινδίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας βρίσκονται σε σταθερή πορεία ενίσχυσης, γεγονός που αναμένεται να προεκταθεί και στον τομέα της ασφάλειας. 

Καθώς Τουρκία και Πακιστάν λειτουργούν από κοινού για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, η Ινδία βλέπει στο πρόσωπο της Ελλάδας έναν ισχυρό σύμμαχο, με σαφείς βλέψεις ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, των πληροφοριών και της αμυντικής συνεργασίας.

Η επικείμενη επίσκεψη του Αρχηγού της Αεροπορίας, Στρατάρχη V.R.Chaudhari, στην Ελλάδα, αναμένεται να φέρει εκπλήξεις σε περιφερειακό αλλά και ευρύτερο επίπεδο, καθώς ο άξονας Τουρκίας-Πακιστάν απαιτεί τη δημιουργία ενός αντίστοιχου άξονα Αθήνας-Νέου Δελχί.

https://www.youtube.com/watch?v=IC9R4u10Qoo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...