Τεχνολογία

Άλμπατρος σε... ρόλο ερευνητή

Οι επιστήμονες ταξίδεψαν σε μέρη όπου τα άλμπατρος κάνουν τις φωλιές τους στο νησί Άμστερνταμ και στο νησί Κεργκουλέν στον Ινδικό Ωκεανό, στα βόρεια της Ανταρκτικής, και τοποθέτησαν αισθητήρες σε 169 πουλιά.

Οι αισθητήρες με βάρος μόλις 65 γραμμάρια διαθέτουν δέκτη GPS, κεραία ραντάρ και δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό δέκτη για να παρακολουθούν τα διάφορα επικοινωνιακά συστήματα των σκαφών.

Τα άλμπατρος λειτούργησαν σαν ζωντανά drone παρακολούθησης

Διαθέτουν μια μικρή μπαταρία λιθίου, που φορτίζεται από ένα μικρό ηλιακό πάνελ, όπως αναφέρει το ArsTechnica.

Τα άλμπατρος κάλυψαν μια απόσταση 18 εκατ. τετραγωνικών μιλίων, ανάμεσα σε Ανατολική Αφρική και Νέα Ζηλανδία, μαζεύοντας δεδομένα από περισσότερες από 600 χιλ. συντεταγμένες GPS.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, τα άλμπατρος εντόπισαν περισσότερα από 5 χιλ. σήματα ραντάρ από 353 διαφορετικά σκάφη. Περισσότερο από το 1/3 των πλοίων που εντοπίστηκαν από τους αισθητήρες των πουλιών δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν.

Το 28% από αυτά τα σκάφη είχαν κλείσει τα επίσημα επικοινωνιακά τους συστήματα, προσπαθώντας να αποφύγουν τον εντοπισμό ή ψάρευαν παράνομα σε περιοχές που δεν θα έπρεπε να ψαρεύουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερές αποκαλύψεις στην τουρκική βουλή για Ελλάδα-Ο Χουλουσί Ακάρ ούρλιαζε για την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” και τελικά λιποθύμησε (Βίντεο)

Ανύπαρκτη η Γαλάζια Πατρίδα και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο με τους ισλαμιστές να επιχειρήσουν να τα επιβάλλουν ακόμα και...