Navy

Καλά νέα-Φουλάρουμε για 4η Φρεγάτα FDI και νέο ΠΝ- Επιβεβαίωσε ο CEO της Naval Group: Ισχύσει η οψιόν για την τιμή της

Έπιασαν τόπο όπως φαίνεται οι επίμονες εισηγήσεις για την απόκτηση 4ης φρεγάτας FDI Belharra, από την ηγεσία του ΓΕΝ προς τον Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη, “την διαβεβαίωση ότι η πρώτη φρεγάτα Belhara που ναυπηγείται στη Γαλλία για λογαριασμό του ελληνικού πολεμικού ναυτικού θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος μέσα στο 2025 έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Naval Group, Πιερ-Ερίκ Πομελέ.

Μάλιστα, ο κ. Πομελέ επιβεβαίωσε ότι ισχύει η οψιόν για κλειδωμένη τιμή στο 1 δισ. ευρώ για την προμήθεια μιας τέταρτης φρεγάτας από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό παρά το ότι η οψιόν αυτή έληξε τον Ιούνιο.

Η ελληνική κυβέρνηση μάς ζήτησε να επανεκτιμήσουμε τις οψιόν.

Εδώ και λίγες μέρες, η οψιόν ακόμη ισχύει. Επανεκτιμήσαμε βάσει των οικονομικών συνθηκών και του πληθωρισμού, τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Τώρα η οψιόν ισχύει. Γνωρίζουμε πως το Ελληνικό Ναυτικό και οι ελληνικές Αρχές αξιολογούν τις ανάγκες για το μέλλον”, τόνισε ο ίδιος.

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος ο Γάλλος αξιωματούχος  

“ Προσκαλούμε πολλές ελληνικές εταιρείες να μας βρουν για να σκεφτούμε ιδέες για το μέλλον, για τα μη επανδρωμένα συστήματα, νέους τρόπους υπολογισμού της πρόωσης, ακόμη και για πιο οικολογικά στρατιωτικά πλοία. Η Ευρώπη χρηματοδοτεί αυτά τα σχέδια. Πολλές ελληνικές εταιρείες εργάζονται μαζί μας. Προετοιμάζουμε το μέλλον. Ελληνικές εταιρείες δουλεύουν μαζί μας στην κατασκευή πλοίων, για το Ελληνικό Ναυτικό, για το δυναμικό, για την προετοιμασία του μέλλοντος. Θέλουμε κάτι νέο με αυτό το πρόγραμμα, να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζουμε και δουλεύουμε, με τις ελληνικές εταιρείες συγκριτικά με την εποχή πριν την υπογραφή της συμφωνίας”.

Στόχος η δημιουργία δύο Στόλων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ενόψει και εξορύξεων

Η νέα Δομή του Πολεμικού Ναυτικού μας έχει στόχο την  δημιουργία δύο Στόλων. Ένας με έδρα τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και ο Στόλος της Κρήτης με έδρα τη Σούδα.

 Ο Στόλος της Σαλαμίνας, θα επιτηρεί το Αιγαίο ενώ τα πλοία από τον Ναύσταθμο της Σούδας θα αναλάβουν την επιτήρηση στην Α. Μεσόγειο, μίας πολύ επιφορτισμένης περιοχής.

Οι διαδικασίες αναμένεται να τρέξουν άμεσα. Κι ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία δύο Στόλων. Αιγαίου και Μεσογείου, με τον πρώτο να έχει έδρα την Σαλαμίνα και τον δεύτερο την Σούδα. Μάλιστα, η πρόβλεψη είναι να μπορεί να υποδέχεται και πολεμικά πλοία μεγάλου εκτοπίσματος, ακόμη και αεροπλανοφόρου.

Αυτά τα σχέδια θα εκτοξεύσουν την ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού μας ακυρώνοντας στην πράξη τα σχέδια για την παράνομη τουρκική " Γαλάζια Πατρίδα" την οποία ούτε ξέχασε, ούτε φυσικά ακύρωσε το τουρκικό καθεστώς.

Η δημιουργία «Στόλου Μεσογείου» και η αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης, μέσω της δημιουργίας πλήρους εγκατάστασης θα «χτυπήσει» τον τουρκικό ναύσταθμο του Ακσάζ, Ανατολικά της Ρόδου, στα μικρασιατικά παράλια και η Τουρκία θα αισθάνεται μία μόνιμη θαλάσσια πίεση.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR