Middle East
Updated at:

Συρία: Ισραηλινή επιδρομή με στόχο επιχειρηματία προσκείμενο στον Άσαντ και την Χεζμπολάχ

Ένας Σύρος επιχειρηματίας κοντά στον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και άλλο ένα άτομο που ήταν μαζί του σκοτώθηκαν χτες Δευτέρα ως αποτέλεσμα ισραηλινής επιδρομής που είχε ως στόχο το αυτοκίνητό του σε συνοριακή περιοχή κοντά στον Λίβανο, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο είπε: «Ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε ένα αυτοκίνητο στο οποίο ο Baraa Al-Qaterji ταξίδευε στην περιοχή Al-Sabura στην επαρχία της Δαμασκού, σκοτώνοντας τον ίδιο και ένα άλλο άτομο που ήταν μαζί του». Εξήγησε ότι «ο Αλ-Κατερτζί είναι ένας επιχειρηματίας κοντά στον Άσαντ, υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση της Συριακής Φατρίας Αντίστασης για την Απελευθέρωση του Γκολάν», μια ομάδα που ιδρύθηκε από τη λιβανική Χεζμπολάχ πριν από χρόνια και διεξάγει επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ από τη νότια Συρία.

CONTINUE READING

Τρεις πηγές ασφαλείας επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι ο «εξέχων Σύρος επιχειρηματίας» σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας τη Δευτέρα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR