επίθεση της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή βάση κατασκοπίας στο Όρος Ερμών
Middle East
Updated at:

Τρομερό Βίντεο: Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε την μεγαλύτερη εναέρια επιδρομή κατά του Ισραήλ μέχρι σήμερα - Στόχος βάση κατασκοπίας σε βουνοκορφή

Εχθές Κυριακή 7 Ιουλίου η ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε πως εξαπέλυσε την μεγαλύτερη εναέρια επιχείρησής της κατά του Ισραήλ, στέλνοντας drones εξοπλισμένα με εκρηκτικά έναντι μίας ισραηλινής στρατιωτικής βάσης κατασκοπίας στην κορυφή ενός βουνού στα Υψώματα του Γκολάν.

CONTINUE READING

Η Μεγαλύτερη Επίθεση Μέχρι Σήμερα

Αναλυτικότερα, η επίθεση της Κυριακής αποτελεί μέχρι και σήμερα το νεότερο θερμό περιστατικό στην Μέση Ανατολή, φυσικά ανάμεσα στους συνήθεις ύποπτους: το Ισραήλ και την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Ο ισραηλινός στρατός και η Χεζμπολάχ είναι σήμερα τα «φαβορί» για τον επόμενο μεγάλο πόλεμο στην περιοχή.

Η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση ανακοίνωσε πριν κάποιες ώρες πως διεξήγαγε την «μεγαλύτερη εναέρια επιχείρηση» κατά του Ισραήλ μέχρι και σήμερα με την βοήθεια των εναέριων δυνάμεών της. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε πως χρησιμοποιήθηκαν «πολλαπλά σμήνη από drones, τα οποία στόχευσαν ένα κέντρο κατασκοπίας» στο Όρος Ερμών.

Ο ισραηλινός στρατός με την σειρά του δήλωσε πως ένα drone εξοπλισμένο με εκρηκτική συσκευή «έπεσε σε μία ανοιχτή περιοχή κοντά στο Όρος Ερμών», προσθέτοντας πως από την έκρηξη του UAV δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός.

Η Χεζμπολάχ εξήγησε πως η επίθεση με τα drones αποτελεί την απάντηση της οργάνωσης σε μία ισραηλινή επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βαθιά εντός του Λιβάνου και είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία ενός χειριστή του κινήματος. Το μέλος της Χεζμπολάχ λέγεται πως εξοντώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις 100 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ισραήλ με Λιβάνου.

Σε αντίθεση με την επίσημη ισραηλινή ανακοίνωση, η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ για την χθεσινή επίθεση κατά της ορεινής βάσης ανέφερε πως «το drone κατέστρεψε τον ισραηλινό στόχο και ξεκίνησε μία μεγάλη πυρκαγιά».

Το γραφείο του Ισραηλινού υπουργού άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ δήλωσε πως ο Ισραηλινός αξιωματούχος επισκέφθηκε νωρίς την Κυριακή τα ισραηλινά στρατεύματα που βρίσκονταν στο Όρος Ερμών.

CONTINUE READING

Σε μία μετέπειτα ανακοίνωση του στρατού της Ιερουσαλήμ αναφέρθηκε βέβαια πως οι δυνάμεις αεράμυνας της περιοχής «αναχαίτισαν επιτυχώς αρκετούς εναέριους στόχους» που πέρασαν τα σύνορα με τον Λίβανο με στόχο τα Υψώματα Γκολάν. Σημειώθηκε επίσης πως σειρήνες εναέριου συναγερμού ήχησαν στην περιοχή.

Όσο για το ισραηλινό πλήγμα του Σαββάτου, να σας ενημερώσουμε πως στόχος της αποστολής ήταν η εξουδετέρωση ενός «κρίσιμου στρατιωτικού χειριστή της Χεζμπολάχ», ο οποίος υπηρετούσε στην μονάδα εναέριας άμυνας της ισλαμιστικής οργάνωσης.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR