Hetman Ivan Mazepa
World
Updated at:

Έξαλλη όλη η Ρωσία με τον Ερντογάν! Οι Τούρκοι όπλισαν τις ουκρανικές κορβέτες Ada βαρύτερα από τα δικά τους σκάφη

Πριν κάποιες ώρες το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό δημοσίευσε ένα πολύ αναλυτικό βίντεο, το όποιο έδειχνε τα πρώτα «βήματα» της ουκρανικής κορβέτας Hetman Ivan Mazepa κλάσης Ada. Με την βοήθεια του βίντεο έτσι μπορέσαμε να παρατηρήσουμε τα συστήματα και τον εξοπλισμό που φέρει το νέο ουκρανικό σκάφος, το οποίο ναυπήγησαν οι Τούρκοι.

CONTINUE READING

Ισχυρότερες από τις Τουρκικές Κορβέτες

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Τουρκία έχει συμφωνηθεί να ναυπηγήσει 4 κορβέτες κλάσης ADA του προγράμματος MILGEM για το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό. Εντός αυτού του πλαισίου, η νέα κορβέτα Hetman Ivan Mazepa ξεκίνησες δοκιμές θαλάσσης και σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο ουκρανικό ναυτικό.

Τις ίδιες κορβέτες έχουν επιλέξει τόσο οι Πακιστανοί όσο και οι Τούρκοι, ωστόσο από το νέο ουκρανικό βίντεο συμπεραίνουμε πως οι πακιστανικές και τουρκικές κορβέτες διαφέρουν σημαντικά από τις ουκρανικές, τουλάχιστον όσον αφορά τον εξοπλισμό τους. Αυτό που παραμένει ίδιο βέβαια σε όλα τα πλοία είναι το κύριο ραντάρ, αφού όλες οι κορβέτες κλάσης Ada διαθέτουν το σύστημα SMART-S της Thales εμβέλειας 250 χιλιομέτρων.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως τα ουκρανικά σκάφη είναι βαρύτερα εξοπλισμένα από τα τουρκικά. Συγκεκριμένα οι κορβέτες του Κιέβου φαίνεται να διαθέτουν επιπρόσθετα συστήματα κατασκοπίας εχθρικών επικοινωνιών, τα οποία απουσιάζουν από τις κορβέτες Ada της Άγκυρας.

Επίσης, το σύστημα αεράμυνας των ουκρανικών σκαφών είναι πιο προηγμένο από αυτό που συναντάται στα τουρκικά σκάφη. Αναλυτικά, οι ουκρανικές Ada διαθέτουν 8 κελιά κάθετης εκτόξευσης για τους γαλλικούς πυραύλους MICA VL εμβέλειας 20 χιλιομέτρων, ενώ οι τουρκικές κορβέτες είναι οπλισμένες με το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας RIM-116 βεληνεκούς 9 χιλιομέτρων.

CONTINUE READING

Ο οπλισμός όμως των ουκρανικών πλοίων δεν τελειώνει εκεί. Οι Τούρκοι τοποθέτησαν δύο τηλεκατευθυνόμενες βάσεις όπλων τύπου STAMP με πολυβόλα 12,7 χιλιοστών της Αselsan στις κορβέτες του Κιέβου, ενώ υπάρχουν και σωλήνες εκτόξευσης τορπιλών σε αυτές. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποιους αντιπλοϊκούς πυραύλους και ποιες τορπίλες θα διαθέτουν τα πλοία της κλάσης Ada της Ουκρανίας, ωστόσο αναμένεται να είναι προηγμένοι τύποι.

Όλα τα όπλα της ουκρανικής κορβέτας Hetman Ivan Mazepa είναι σύγχρονα, κάποια μάλιστα ακόμη πιο σύγχρονα από αυτά που επέλεξαν να εγκαταστήσουν οι ίδιοι Τούρκοι στις δικές τους κορβέτες Ada, προκαλώντας πραγματικά ερωτηματικά.

 

GALLERY

Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Hetman Ivan Mazepa
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR