Sport

Ερντογάν vs UEFA για την τιμωρία του Ντεμιράλ -«Ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση» (Βίντεο)

Σφοδρή επίθεση στην UEFA εξαπολύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον αποκλεισμό του αμυντικού Μερίχ Ντεμιράλ από τους δύο επόμενους αγώνες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν βρέθηκε στο Βερολίνο για τον αγώνα της Εθνικής Τουρκίας με εκείνη της Ολλανδίας και μετά τον αποκλεισμό της έστρεψε τα βέλη του στην UEFA: «Για να πω την αλήθεια, ο αποκλεισμός από την UEFA του Μερίχ (Ντεμιράλ) για δύο αγώνες έριξε βαριά σκιά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι ανεξήγητο, πρόκειται για μια καθαρά πολιτική απόφαση», είπε σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε πίσω στην Τουρκία σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

O Ντεμιράλ είχε προκαλέσει σάλο με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» στον αγώνα με την Εθνική Αυστρίας στη Λειψία, καθώς η οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων» θεωρείται από την γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ακροδεξιά και υπερεθνικιστική και παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες. Ο χαιρετισμός αυτός χρησιμοποιείται από το υπερεθνικιστικό κόμμα MHP , εταίρο στην κυβέρνηση του Ερντογάν.

Ερντογάν: Οι κυρώσεις δεν είναι αθλητικές


Ο αγώνας Τουρκίας – Ολλανδίας στο Βερολίνο διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα με πολλούς Τούρκους οπαδούς να καταφεύγουν στον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων πριν το ματς, αλλά και κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Για τον Ερντογάν ο αποκλεισμός του Τούρκου αμυντικού δεν ήταν αθλητικός. «Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τιμωρία της Τουρκίας ως έθνους. Η ομάδα δεν έτρεφε αυταπάτες. Αλλά η εθνική μας ομάδα αντέδρασε στην αδικία που τής έγινε με θεαματικό ποδόσφαιρο στο γήπεδο», είπε.

Πριν την αναχώρησή του για την Τουρκία ο Ερντογάν επισκέφτηκε τους Τούρκους διεθνείς στα αποδυτήρια, τους έσφιξε τα χέρια -ανάμεσά τους και τον Ντεμιράλ - και τους παρηγόρησε για τον αποκλεισμό τους. «Σας συγχαίρω όλους. Ακόμη και μετά το σημερινό αποτέλεσμα, εσείς είστε οι πρωταθλητές μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR