Opinion

ΣΚΑΙ: Στον πάτο της τηλεθέασης και η νέα τουρκοσειρά!

Όπως είναι γνωστό, στις 3 Ιουλίου 2023 ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ που συνεργάζεται με τον περιβόητο Ατζούν Ιλίτζαλι (τον αξιότιμο κύριο του περιβάλλοντος Ερντογάν που πανηγύριζε στην Κύπρο την «κατάκτηση» της, παρέα με όλο τον θίασο των τούρκων ισλαμοφασιστών και μαφιόζων, τον άνθρωπο που διαδίδεται ότι επιθυμεί να εξαγοράσει τόσο τον ΣΚΑΙ όσο και τον ΠΑΟ), άρχισε να μεταδίδει μία καινούργια τουρκοσειρά τζάμπα-πράμα η οποία μέσα σε δύο 24ωρα κατέρριψε όλα τα αρνητικά ρεκόρ τηλεθέασης της τελευταίας εικοσαετίας (για την συγκεκριμένη ζώνη μετάδοσης της) στο δυναμικό κοινό (1,3% και 1,1%), με αποτέλεσμα να «αποσυρθεί» άρον-άρον από το πρόγραμμα του σταθμού.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, έχοντας εξασφαλισμένη την διαφημιστική υποστήριξη των media shops που «διαχειρίζονται» το διαφημιστικό χρήμα των διαφόρων εταιριών, κερδίζει χρήματα μεταδίδοντας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι την τούρκικη γλώσσα με τουρκοσειρές τζάμπα-πράμα. Η αναπάντεχη όμως κατάρρευση της τηλεθέασης τους δυσκολεύει τα «εξασφαλισμένα έσοδα», γιατί ολοένα και περισσότεροι διαφημιζόμενοι δίνουν εντολές εξαίρεσης των τουρκοσειρών από το διαφημιστικό τους πρόγραμμα.

CONTINUE READING

Ο ΣΚΑΙ άρχισε και φέτος, από 1 Ιουλίου 2024, την μετάδοση μιας νέας τουρκοσειράς – τρόπος του λέγειν «νέας», αφού όλα τα επεισόδια που μεταδίδει ο σταθμός υπάρχουν ήδη δωρεάν και ολόκληρα στο διαδίκτυο!

Η «υποδοχή» όμως που επιφύλαξε το τηλεοπτικό κοινό και σε αυτή την τουρκοσειρά ήταν ανάλογη με την περσινή, αφού από τα 14 τηλεοπτικά προγράμματα της «ακριβής ζώνης» (prime time), η τουρκοσειρά καταλαμβάνει σταθερά, από την έναρξη της μετάδοσης της, μια από τις τρεις τελευταίες θέσεις!

Η «φροντίδα» βέβαια των διαφόρων media shops εξασφαλίζει στον σταθμό πολλά διαφημιστικά μηνύματα … εις υγείαν των κορόιδων που τα πληρώνουν!

Στο τέλος Ιουλίου 2024, θα παρουσιαστούν δειγματοληπτικά οι εταιρίες που καταθέτουν τα χρήματα των πελατών τους για την διαφημιστική υποστήριξη της νέας τουρκοσειράς του πάτου, πετώντας τα χρήματα των πελατών τους στον αέρα, προκειμένου να μεταδίδεται η τουρκική γλώσσα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Ο ΣΚΑΙ, μεταδίδει την τουρκοσειρά στο πρόγραμμα του καθημερινά επί πολλές ώρες, Σάββατο, Κυριακή με επαναλήψεις, επειδή οι διαφημιζόμενοι - κορόιδα πληρώνουν ακόμα και με εξευτελιστική τηλεθέαση! Βλέπετε ας είναι καλά τα media shops που με λιγάκι αυξημένο «αζημίωτο» κάνουν την δουλειά μια χαρά!

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν, o τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ μαζί με διάφορες τουρκοσειρές έχει μεταδώσει και όργιο τουρκικής προπαγάνδας (όπως π.χ. εδώ) αδιαφορώντας πλήρως για την προσβολή της ευαισθησίας άγνωστου αριθμού τηλεθεατών του.

Πριν από 15 χρόνια, μετά το ξεκίνημα της πληθωρικής μετάδοσης τουρκοσειρών τζάμπα-πράμα μέσα από όλα σχεδόν τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια (πλην ΕΡΤ) και τις αντιδράσεις για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, κάποιοι «ειδικοί» αναλυτές το 2012 μας κατηγορούσαν πως «μας δέρνει η ανοησία βλέποντας ανύπαρκτα εθνικιστικά φαντάσματα».

Δυστυχώς όπως αποδείχτηκε αργότερα, βλέπαμε υπαρκτούς κινδύνους που έφτασαν μέχρι τις απειλές «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά», δικαιώνοντας την επιμονή μας πως η συστηματική μετάδοση της τουρκικής γλώσσας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι για να γεμισουν οι τσέπες μιας χούφτας καναλαρχών, αποτελεί εθνικό σφάλμα.

Η (τρόπος του λέγειν) νέα τουρκοσειρά του ΣΚΑΙ (Bahar-καινούργια αρχή) αποτελεί και πάλι την αλα-τούρκα έκδοση μιας νοτιοκορεατικής παραγωγής που σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, όπως άλλωστε και η αλα-τούρκα εκδοχή της μέσα στην Τουρκία. Τώρα γιατί ο ΣΚΑΙ δεν εξασφαλίζει την αυθεντική νοτιο-κορεάτικη σειρά, αλλά την τούρκικη απομίμηση της, όλοι θα μπορούσαμε να το υποθέσουμε.

Και φυσικά να το «απαξιώσουμε», αλλάζοντας αμέσως κανάλι τις πολλές ώρες συνεχούς μετάδοσης της τουρκοσειράς και εφαρμόζοντας με συνέπεια το σύνθημα Μεταδίδεται τουρκοσήριαλ; Αλλάζουμε κάναλι!

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR