Su-34
Armed Conflicts

Διέρρευσε σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο από πιλότους ρωσικού Su-34 -«Μας στοχεύει ουκρανικό Patriot, μάλλον δεν θα ζήσουμε»

Το γνωστό ρωσικό κανάλι Fighterbomber στο Telegram, το οποίο έγινε γνωστό επειδή έχει έγκυρες πηγές εντός του ρωσικού στρατού, δημοσίευσε μία αναφερόμενη συζήτηση μεταξύ του διμελούς πληρώματος ενός μαχητικού Su-34 την ώρα που αντιμετώπιζε την απειλή μίας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία.

Αν και δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία του περιστατικού, η συνομιλία είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα.

CONTINUE READING

Τι Είπαν οι Ρώσοι Πιλότοι;

Σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι, το συμβάν έλαβε χώρα κατά την διάρκεια μίας «στρατηγικά σημαντικής αποστολής».

Το ηχητικό ντοκουμέντο ξεκινάει με τον έναν από τους δύο Ρώσους πιλότους να λέει: «Τελικά Σεριόγκα θα ζήσουμε λίγο περισσότερο;» Αυτή η φράση κατά πάσα πιθανότητα ειπώθηκε λίγο πριν εισέλθει το εν λόγω ρωσικό μαχητικό σε πιο επικίνδυνη περιοχή, σε ζώνη που επιχειρούσε κάποιο εχθρικό σύστημα αεράμυνας.

Μετά από αυτά τα λόγια ακούγεται το ρωσικό κέντρο ελέγχου και συντονισμού, το οποίο έδωσε εντολές στο πλήρωμα του αεροσκάφους σχετικά με τις δράσεις που έπρεπε να ακολουθήσει στην συνέχεια της αποστολής.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό Fighterbomber, οι πιλότοι του Su-34 στόχο είχαν τον βομβαρδισμό μίας οχυρωμένης στρατιωτικής θέσης του ουκρανικού στρατού. Για να το καταφέρουν μετέφεραν 4 βόμβες ακριβείας τύπου FAB, κατά πάσα πιθανότητα εξοπλισμένες με κιτ μετατροπής UMPK. 

Από το ηχητικό ντοκουμέντο καταλαβαίνουμε πως το αεροσκάφος βρέθηκε εντός της εμβέλειας πυρός ενός ουκρανικού συστήματος Patriot αμερικανικής παραγωγής όσο πλησίαζε τον επιθυμητό στόχο. Αυτά τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας επιδεικνύουν μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, για αυτό και οι Ρώσοι πιλότοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τα ξεφεύγουν.

Παρά την απειλή που έθετε το ουκρανικό αντιαεροπορικό σύστημα, το ρωσικό κανάλι στο Telegram ανέφερε πως τελικά το πλήρωμα του μαχητικού Su-34 ολοκλήρωσε με ασφάλεια την αποστολή του. Στην συνέχεια της καταγραφής της συνομιλίας των δύο πιλότων επικράτησε σιγή ιχθύος, ωστόσο σε κάποια σημεία ακούγεται το κέντρο ελέγχου να δίνει συγχαρητήρια στους αεροπόρους για την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

CONTINUE READING

«Σε κάποιο σημείο πύραυλοι Patriot εκτοξεύθηκαν κατά του Su-34, εκεί την στιγμή οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν ελάχιστες. Και όμως, οι πιλότοι επίδειξαν τρομερές δυνατότητες πραγματοποίησης ελιγμών και κατάφεραν να αποφύγουν τους εισερχόμενους πυραύλους» έγραψε το Fighterbomber κλείνοντας την δημοσίευσή του.

Αν οι αναφορές του καναλιού επαληθευτούν, τότε θα πρόκειται για μία πραγματικά σπάνια περίπτωση αποφυγής πυραύλων αεράμυνας Patriot από ρωσικά μαχητικά Su-34.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR