Lynx
World
Updated at:

Σε εξοπλιστικό μαραθώνιο η Ιταλία: Παρήγγειλε 24 νέα μαχητικά Eurofighter -Αγόρασε τα υπερσύγχρονα γερμανικά «Πάνθηρας» και «Λυγξ»

Σε έναν νέο εξοπλιστικό μαραθώνιο φαίνεται πως συμμετάσχει η Ιταλία, η οποία πολύ πρόσφατα παρήγγειλε δεκάδες νέα μαχητικά τύπου Eurofighter Typhoon και υπέγραψε συμβόλαιο για την ανάπτυξη νέων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων μάχης.

CONTINUE READING

Νέα Σελίδα για τον Ιταλικό Στρατό

Πιο αναλυτικά, η Ιταλία σύμφωνα με επίσημες πηγές ενέκρινε την αγορά 24 μαχητικών Eurofighter Typhoon ευρωπαϊκής παραγωγής. Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση της Ρώμης, φημολογείται πως οι Ιταλοί παρήγγειλαν την έκδοση Tranche 4 ή Tranche 5 της εν λόγω πλατφόρμας.

Σήμερα, η ιταλική πολεμική αεροπορία επιχειρεί συνολικά 94 μαχητικά Eurofighter Typhoon. Οι μελλοντικές προσθήκες αναμένεται να αντικαταστήσουν τις παλαιότερες εκδόσεις Tranche 1 που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία στον εναέριο στόλο της χώρας. 

Οι Ιταλοί δεν περιορίστηκαν όμως στην αγορά νέων αεροσκαφών, αφού υπέγραψαν συμφωνία και για την προμήθεια νέων επίγειων συστημάτων. Συγκεκριμένα η ιταλική Leonardo υπέγραψε συμβόλαιο με την γερμανική Rheinmetall για την ανάπτυξη νέων κύριων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού για τον ιταλικό στρατό. 

Εντός αυτού του πλαισίου, ένα νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί με έδρα την Ιταλία τα επόμενα έτη. Σε αυτό θα λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες διαδικασίες παραγωγής των οχημάτων που προορίζονται για τον ιταλικό στρατό.

Αν και γνωρίζουμε ότι το τεθωρακισμένο όχημα μάχης που θα αποκτήσει ο ιταλικός στρατός θα είναι ο τύπος KF31 Lynx της Rheinmetall, μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε με βεβαιότητα ποιο άρμα μάχης παρήγγειλε η Ρώμη. Κατά πάσα πιθανότητα οι Ιταλοί μελετούν τώρα τις διαθέσιμες επιλογές, η ρεαλιστικότερη από τις οποίες είναι ο νέος τύπος KF51 Panther της γερμανικής εταιρείας.

Βέβαια εάν οι Ιταλοί επιλέξουν εν τέλει τον τύπου Panther εκτιμάται πως θα τον τροποποιήσουν αρκετά, αφού θα τον εξοπλίσουν με εγχώρια ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα που θα αναπτύξει και θα παράξει η Leonardo. 

CONTINUE READING

Όπως και αν έχει, τόσο το Panther όσο και του Lynx είναι δύο υπερσύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα που αναμένεται να εκσυγχρονίσουν και να πολλαπλασιάσουν δραστικά τις δυνατότητες του ιταλικού στρατού ξηράς. Ειδικά ο γερμανικός «Πάνθηρας» είναι τρομερά ισχυρός, με κύριο πυροβόλο όπλο 130 χιλιοστών και την δυνατότητα εξοπλισμού με 4 περιπλανώμενα πυρομαχικά για την στόχευση εχθρικών οχημάτων. Το Lynx αποτελεί και αυτό ένα από τα πιο προηγμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στον κόσμο.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR