Ρώσοι στρατιώτες
Armed Conflicts
Updated at:

Περικυκλώνεται το Χάρκοβο και από τα βορειοδυτικά: Σε ΑΜΟΚ το Κίεβο βλέπει τους Ρώσους να συγκεντρώνουν στρατό κοντά στο Ζολοτσίβ

Στην βορειοανατολική Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει κανονικά τις επιθέσεις τους με σκοπό να καταλάβει ακόμη περισσότερες νέες θέσεις και εδάφη στην επικράτεια της ουκρανικής περιφέρειας του Χαρκόβου. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες έτσι και σήμερα, οι σφοδρότερες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του οικισμού Βολτσάνσκ και Γκλουμπόκογιε.

Το ρωσικό πυροβολικό διέλυσε μία ουκρανικά γέφυρα που βοηθούσε τους Ουκρανούς να διασχίσουν τον ποταμό Βόλτσια (Volchya) για να φτάσουν στο Βολτσάνσκ.

CONTINUE READING

Ετοιμάζουν Επίθεση Κατά του Ζολοτσίβ

Σε συνέντευξή του με το αμερικανικό Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW), ένας Ουκρανός διοικητής τάγματος είπε πως τα ρωσικά στρατεύματα στον βορά του Χαρκόβου αναπληρώνουν τις επιχειρησιακές απώλειές τους πολύ γρήγορα. Πρόσθεσε πως ήδη οι Ρώσοι στρατιώτες δημιουργούν χαρακώματα στην πρώτη και δεύτερη γραμμή άμυνά τους.

Παράλληλα, η αμερικανική δεξαμενή σκέψης ISW ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται για επίθεση σε έναν νέο τομέα του μετώπου στην βόρεια Ουκρανία. Αυτός ο τομέας είναι η περιοχή του οικισμού Ζολοτσίβ, ενός χωριού ουσιαστικά που βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης του Χαρκόβου. Στις 26 Ιουνίου μία ρωσική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης εθεάθη κοντά σε αυτό το χωριό.

Το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αποκάλυψε πως τα ουκρανικά στρατεύματα απώθησαν μία ρωσική επίθεση στην περιοχή του χωριού Σοτνίτσκγι Κοζάτσκοκ, το οποίο βρίσκεται βορειοδυτικά του Ζολοτσίβ. 

Ο γραμματέας τύπου της Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας, Αντρέι Ντεμτσένκο, παραδέχτηκε πως η ρωσική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης που εισήλθε στην επικράτεια του Ζολοτσίβ κατάφερε να ξεφύγει χωρίς να υποστεί απώλειες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με την σειρά του στα τέλη του φετινού Μαΐου είχε δηλώσει και ο ίδιος ότι οι δυνάμεις της Μόσχας ετοιμάζουν νέες επιθετικές επιχειρήσεις και συγκεντρώνουν ισχυρές δυνάμεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα, συγκεκριμένα 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης του Χαρκόβου.

CONTINUE READING

Αν ενώσουμε όλα τα κομμάτια του παζλ καταλήγουμε στην εξής εκτίμηση: οι Ρώσοι οργανώνουν μία μαζική επίθεση στην κατεύθυνση του Ζολοτσίβ, σε μία προσπάθειά τους να πλησιάσουν την δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη (Χάρκοβο) από τα βορειοδυτικά. Μέχρι στιγμής, πλεύριζαν το Χάρκοβο από τα βορειοανατολικά, δηλαδή από την κατεύθυνση του οικισμού Βολτσάνσκ και από τα ανατολικά, δηλαδή από την κατεύθυνση της περιοχής Σούμι.

Σύμφωνα με το ISW, το Κρεμλίνο στέλνει ομάδες σαμποτέρ για να υπονομεύσει τις ουκρανικές άμυνες στο Ζολοτσίβ, έτσι ώστε να καταρρεύσουν γρηγορότερα. 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR