Armed Conflicts

Σιδηρούν εναέριο παραπέτασμα μέσω Καλίνινγκραντ στην Α. Ευρώπη μπλοκάροντας το GPS-Κίνα: Να ετοιμάζονται οι εχθροί μας για κόλαση

Μια αξιόπιστη πηγή ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από την «χερσόνησο» και εγκατέλειψαν την Γιασνομπρόντιβκα, ενώ ως γνωστόν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν τους οικισμούς Σπόρνοε και και Νοβοαλεξαντρόβκα στο Ντονιέτσκ.

Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε την Στεπόβα Νοβοσέλκα στην περιοχή Χαρκόβου  και το Νοβοπροσκόσβοε, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας .
 

Αυτό δείχνει ότι οι Ουκρανοί ευρίσκονται κάτω από μεγάλη πίεση και είναι πιθανό να δούμε και κατάρρευση του μετώπου πολύ σύντομα, καθώς το Κίεβο ετοιμάζει τα F-16 κατά ρωσικών στόχων.

 

Η Ρωσία μπλοκάρει το GPS των βρετανικών στρατιωτικών αεροσκαφών

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph σε δημοσίευμα της αναφέρεται στην ανάλυση δεδομένων, σύμφωνα με τα οποία, τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, κάθε τέταρτη πτήση μεταφοράς ή αναγνώρισης παρουσίαζε ισχυρότατες παρεμβολές GPS.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους Βρετανούς, τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά συνδέονται σαφώς με την Ρωσία.
Οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι ένα από τα κύρια κέντρα για παρεμβολές GPS βρίσκεται στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα απερισκεψίας της Ρωσίας και περαιτέρω απόδειξη ότι είναι ένα εχθρικό κράτος», σχολίασε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Το 2024, το ΝΑΤΟ μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό και στρατιώτες υπό το πρόσχημα ασκήσεων, μεταξύ άλλων στα σύνορα της περιοχής του Καλίνινγκραντ.

Σύμφωνα με τη Δύση, η αντίδραση της Ρωσίας σε αυτό θεωρείται «επιθετικότητα».

Η Ρωσία είναι ευρέως γνωστό πως διαθέτει έναν από τους πιο ικανούς τεχνολογικά στρατούς στον πλανήτη. Έχουν προηγμένες δυνατότητες πληροφοριών, πληροφοριακού πολέμου, κυβερνοπολέμου και ηλεκτρονικού πολέμου.

Είναι γεγονός ότι έχουμε σημαντικές παρεμβολές GPS γύρω από το Καλίνινγκραντ που επηρεάζουν τα στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη πάνω από την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία & τη Βαλτική Θάλασσα.

Η χρήση των δυνατοτήτων ηλεκτρονικού πολέμου, πληροφοριών και παρεμβολών, αποτελεί μια σημαντική πτυχή των στρατιωτικών εξελίξεων που προκύπτουν της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιες πληροφορίες έχει συλλέξει η Ρωσία, αλλά η πρόσβασή της σε OSINT, κατασκοπευτικούς δορυφόρους, πρακτορεία στην Ουκρανία, ισχυρούς υπολογιστές και έμπειρους αναλυτές, καθιστά πιθανό ότι η Ρωσία έχει εκτεταμένες πληροφορίες για τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση της Ουκρανίας.

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος περιγράφει προσπάθειες διακοπής ή εσφαλμένης διεύθυνσης των ηλεκτρονικών συστημάτων του εχθρού, όπως τα ραντάρ και τα δίκτυα επικοινωνιών. Μπορεί να περιλαμβάνει μπλοκάρισμα ραδιοφωνικών σημάτων, εξ αποστάσεως καταστροφή κυκλωμάτων υπολογιστή και πλαστογράφηση σημάτων GPS για διακοπή της πλοήγησης.

Η Ρωσία έχει μακρά ιστορία στον έλεγχο του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Λόγω των προηγμένων δυνατοτήτων ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας, η δύναμή της μπορεί να είναι σε θέση να καταρρίψει το Διαδίκτυο και τους πύργους κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας μια σειρά τεχνικών.

Κίνα: Να ετοιμάζονται οι εχθροί μας για κόλαση

«Αυτοί που φωνάζουν ότι μετατρέπουν την πατρίδα των άλλων σε κόλαση θα πρέπει να ετοιμαστούν οι ίδιοι να καούν στην κόλαση», δήλωσε εκπρόσωπος της κινεζικής Άμυνας σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Ο Συνταγματάρχης Wu Qian, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Αμύνης, έκανε τις παρατηρήσεις όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις ενός ανώτερου στρατιωτικού αξιωματούχου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Διοικητής της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει ένα σχέδιο που ονομάζεται "κολαστήριο" για να μετατρέψει το Στενό της Ταϊβάν σε μια κόλαση μη επανδρωμένων αεροσκαφών χρησιμοποιώντας ένα σμήνη από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πλοία επιφανείας και υποβρύχια συστήματα.

Ο ιστότοπος US Naval News παρουσίασε επίσης πρόσφατα το σχέδιο.

Ο Κινέζος εκπρόσωπος της Άμυνας επεσήμανε το γεγονός ότι για να συγκρατήσουν την Κίνα σε οποιαδήποτε δράση κατά της Ταϊβάν, ορισμένα άτομα στις ΗΠΑ κάνουν τρελά και απάνθρωπα σχέδια για να μετατρέψουν το στενό της Ταϊβάν σε κόλαση.

«Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά ότι οι αυτονομιστές που έχουν αυταπάτες να χρησιμοποιήσουν την υποστήριξη των ΗΠΑ για την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν», θα εγκαταλειφθούν τελικά ως άχρηστο πιόνι», είπε ο Κινέζος εκπρόσωπος.

"Η Ταϊβάν ανήκει στην Κίνα και η Κίνα δεν διχάζει. Ο  κινεζικός στρατός PLA είναι σε θέση να πολεμήσει και να νικήσει οποιονδήποτε, για να αποτρέψει την εξωτερική παρέμβαση και να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Οι απειλές και ο εκφοβισμός δεν λειτουργούν ποτέ εναντίον μας", τόνισε ο Κινέζος εκπρόσωπος.

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι είμαστε κοντά σε μια παγκόσμια σύρραξη τόσο στην Ουκρανία, όσο και στην Κίνα με ευθύνη και της δύσης που παίζει με την φωτιά εδώ και 2 χρόνια.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR