Middle East

Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις πολεμούν μαζί με τρομοκράτες του ISIS κατά των Ρώσων σε Συρία και Σουδάν (Βίντεο)

Αποκλειστικά βίντεο που εξασφάλισε η Kyiv Post από πηγές της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR), δείχνουν μέλη των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων μαζί με Σύριους αντάρτες, να εξοντώνουν Ρώσους στην Συρία.

Το βίντεο χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2024.

Η ειδική ομάδα HUR "Khimik", σε συνεργασία με τη συριακή αντιπολίτευση δηλαδή τον ISIS και τα παρακλάδια του, επιτίθεται σε Ρώσους μισθοφόρους που πολεμούν δίπλα στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία.

Γιατί όμως οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις πήγαν να υποστηρίξουν τρομοκράτες στη Συρία;

Επιτίθεται η Ουκρανία στη Ρωσία στη Συρία;

Γιατί η Ρωσία και η Συρία διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις;

Είναι πολλά τα ερωτήματα και κυρίως δεν υπάρχουν απαντήσεις, απλά αποκαλύπτεται  ένα τεράστιο σχέδιο πρόκλησης πολέμων σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα, τα οποία απλώνονται ως επιδημία και σε λίγο θα καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του πλανήτη μας, ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Συρία και Σουδάν οι περιοχές που πολεμούν Ρώσοι και Ουκρανοί 

Οι ενεργές συγκρούσεις συνεχίζονται στα νότια της χώρας, ιδιαίτερα στα υψώματα του Γκολάν, όπου είναι συγκεντρωμένες οι ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πηγή της Kyiv Post στην ουκρανική δύναμη στην Συρία, οι Τζιχαντιστές αντάρτες που υποστηρίζονται από Ουκρανούς καταδρομείς, έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλές επιθέσεις σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή από την αρχή του έτους.

Η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι γίνονταν συνεχείς επιθέσεις σε ρωσικά σημεία ελέγχου, περιπολίες, στρατιωτικές συνοδείες και άλλους στόχους.

Μεταξύ αυτών των επιθέσεων, περιλαμβάνονται επιθέσεις με την χρήση ρουκετών και αυτοσχέδιων όλμων «Tarab», επιθέσεις με ελεγχόμενο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (IED) σε οχήματα και εχθρικές περιπολίες, συμπεριλαμβανομένου και παγιδευμένων οχημάτων κατά μήκος κεντρικών οδών.

Τι κάνουν οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις στη Συρία;

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Κίεβο με προτροπή των ΗΠΑ στοχεύει τους χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται μόνιμα στη χώρα αυτή.

Ο λόγος είναι στο εξαναγκαστεί η Μόσχα, (πράγμα που έγινε), να αποσύρει πολλές χιλιάδες στρατιωτών και στρατιωτικού  εξοπλισμού της στη Συρία, στο πεδίο μάχης της Ουκρανίας, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην δύση.

Αυτή η κατάσταση έκανε τα ρωσικά στρατεύματα που παραμένουν στη Συρία, ακόμα πιο ευάλωτα στις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή.

Τον Μάιο του 2023, ο Ουκρανός επικεφαλής του της δυνάμεως αυτής (HUR), Κιρίλο Μπουντάνοφ, ορκίστηκε να «καταστρέψει τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο».

Εκτός από τη Συρία, οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις συνεχίζουν να κυνηγούν μισθοφόρους υπέρ του Κρεμλίνου ΚΑΙ ειδικά της Wagner μέχρι το Σουδάν.

Με λίγα λόγια ο πόλεμος της Ουκρανίας δεν πρέπει να τον βλέπουμε αποσπασματικά, αλλά ως ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας στον πλανήτη, με τα πεδία αυτά να αυξάνονται συνεχώς και να επεκτείνονται σε Αφρική και Ανατολική Μεσόγειο.    

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR