ATACMS
Armed Conflicts

Νέα επίθεση με ATACMS κατά της Κριμαίας-«Λύγισαν» οι Γερμανοί και έδωσαν το ΟΚ στο Κίεβο να πλήττει τη Ρωσία

Μετά από μέρες δισταγμών, το Βερολίνο αποφάσισε να επιτρέψει και αυτό στον ουκρανικό στρατό να πλήττει στόχους στην ρωσική επικράτεια. Λίγο αργότερα ουκρανικοί βαλλιστικοί ATACMS εκτοξεύθηκαν έναντι της Κριμαίας και της Μαριούπολης.

CONTINUE READING

Καθημερινότητα οι Ουκρανικές Επιθέσεις με ATACMS

Αναλυτικότερα, στην επικράτεια της Μαριούπολης, της περιοχής βόρεια της Θάλασσας Αζόφ και στην περιοχή της Κριμαίας οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS έναντι ρωσικών στόχων. Μαζί με τους ATACMS εκτόξευσαν πυραύλους MGM-168, έναν πύραυλο Neptune και αρκετά drones καμικάζι. Την είδηση μετέδωσε πρώτη μία ρωσική πηγή.

Ειπώθηκε πως ο κύριος στόχος των ουκρανικών επιθέσεων ήταν αντικείμενα στην επιχειρησιακή κατεύθυνση της Μαριούπολης, η οποία βρίσκεται σήμερα υπό ρωσικό έλεγχο. Έναντι αυτών των στόχων οι Ουκρανοί εκτόξευσαν τους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS. Στην περιοχή η Μόσχα διέθετε συστήματα αεράμυνας τύπου Buk-M3, τα οποία λέγεται πως αναχαίτισαν με επιτυχία τις εισερχόμενες απειλές.

Ρωσικά μέσα αναφέρουν πως την στιγμή της επίθεσης σε κοντινή απόσταση από την κριμαϊκή χερσόνησο πετούσε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα συντόνισε την πυραυλική επίθεση του Κιέβου.

Λύγισαν και οι Γερμανοί

Μετά από πιέσεις πολλών Ουκρανών και Δυτικών αξιωματούχων, η Γερμανία αποφάσισε να επιτρέψει στην Ουκρανία να πλήττει στόχους με όπλα της σε μέγιστο βάθος 40 χιλιομέτρων εντός της ρωσικής επικράτειας.

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία αποτελεί πλέον μία από τις πολλές χώρες που έχουν δώσει σχετική άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί τα όπλα που τις δωρίζει το ΝΑΤΟ για επιθέσεις εντός της Ρωσίας. Άλλες τέτοιες χώρες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Τσεχία κλπ. Σήμερα πολύ λίγες χώρες δεν δίνουν στο Κίεβο τέτοια άδεια, όπως π.χ. το Βέλγιο, ωστόσο δεν είναι σίγουρο πως η στάση τους θα παραμείνει αμετάβλητη.

Λέγεται πως αφορμή για την αλλαγή στην απόφαση του Καγκελάριου Σολτς, ο οποίος μέχρι πρότινος όχι μόνο ήταν διστακτικός αλλά προειδοποιούσε το ΝΑΤΟ πως μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε κλιμάκωση, ήταν η τρομερή επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία έναντι του Χαρκόβου.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ εξήγησε πως η απόφαση πάρθηκε ως απάντηση στην ρωσική προετοιμασία και πραγματοποίηση επιθέσεων από θέσεις που βρίσκονται πέρα των ρωσικών συνόρων, ειδικά επιθέσεις που στοχεύουν την περιοχή του Χαρκόβου.

CONTINUE READING

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία να υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι αυτών των επιθέσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα όμως με την γερμανική ανακοίνωση, το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να επιτίθεται εχθρικούς στόχους μόνο σε βάθος 40 χιλιομέτρων εντός της ρωσικής επικράτειας. Αυτό μετέδωσε η εφημερίδα Bild.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR