Armed Conflicts
Updated at:

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το ρωσικό ναρκαλιευτικό Project 266-M Kovrovets: "Άλλη μια κακή μέρα για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας"

Οι ουκρανικές ναυτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή την καταστροφή ναρκαλιευτικού από τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει το Reuters.

«Χθες το βράδυ οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις κατέστρεψαν το ναρκαλιευτικό Project 266-M Kovrovets του ρωσικού στόλου», ανακοίνωσαν οι ναυτικές δυνάμεις του Κιέβου στην Telegram.

Μάλιστα το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την επιτυχία στον λογαριασμό του Χ "Μια ακόμη κακή μέρα για τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ουκρανοί υπερασπιστές κατέστρεψαν τον κυνηγό ναρκών Project 266M 'Kovrovet'", αναφέρει η ανάρτηση.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ισχυρότερη επίθεση με drones από τις δυνάμεις του Κιέβου, από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή. Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν επιτεθεί σε πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία και κατέλαβαν την Κριμαία, επιβεβαίωσε πηγή από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας στην Kyiv Independent (SBU). Η πηγή είπε ότι ήταν μια κοινή επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από την SBU και την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας.
 

CONTINUE READING

Επίθεση με ουκρανικό drone εναντίον μίνιμπας στη Χερσώνα - Ένας νεκρός

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα Κυριακή (19/5) σε επίθεση με ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εναντίον ενός μίνιμπας στην ουκρανική επαρχία Χερσώνα (νότια), που τελεί εν μέρει υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, όπως δήλωσαν οι ρωσικές κατοχικές αρχές.

Στη διάρκεια του πρωινού, «drone έπληξε ένα μίνιμπας στο οποίο επέβαιναν πολίτες που είχαν έρθει για να μαζέψουν φράουλες» στο χωριό Ραντένσκ, έγραψε στο Telegram ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο τοπικός αξιωματούχος της ρωσικής κατοχής στην επαρχία Χερσώνα.

Η επίθεση, που προκάλεσε έκρηξη, «είχε αποτέλεσμα έναν θάνατο. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν» διευκρίνισε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Στην ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ (ανατολικά), η οποία ελέγχεται επίσης εν μέρει από τη Ρωσία, μία γυναίκα τραυματίστηκε σήμερα σε ουκρανικό πλήγμα, σύμφωνα με τον φιλορώσο δήμαρχο του Ντονέτσκ, Αλεξέι Κουλέμζιν.

Οι επαρχίες Χερσώνα και Ντονέτσκ είναι μαζί με το Λουγκάνσκ και τη Ζαπορίζια οι τέσσερις ουκρανικές επαρχίες την προσάρτηση των οποίων ανακοίνωσε η Μόσχα το 2022, παρότι ο στρατός της τις ελέγχει μόνο εν μέρει.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε το πρωί της Κυριακής ότι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν 102 εναέρια και έξι ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα.

CONTINUE READING

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε εννέα αμερικανικούς πυραύλους ATACMS πάνω από την Κριμαία. Τα drones στόχευσαν ναυτικές βάσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκονται στην κατεχόμενη Σεβαστούπολη και τη ρωσική πόλη Novorossiysk στο Krasnodar Krai, είπε η πηγή.

Η επίθεση επηρέασε επίσης ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στη Σεβαστούπολη, προκαλώντας διακοπές ρεύματος. Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε 37 drones που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ άλλων προς την περιοχή του Κιέβου.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR