Ουκρανία
Armed Conflicts

Σε μεγάλη απελπισία το Κίεβο: Η "ήσυχη ζωή τελείωσε" για τους νεαρούς Ουκρανούς-Έρχεται αναγκαστική στράτευση

Η «ήσυχη ζωή» τελείωσε, προειδοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας τους νεαρούς άνδρες, καθώς εισάγει έναν νέο αυστηρότερο νόμο στρατολόγησης την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το telegraph

Ο Ντμίτρι Λαζούτκιν, εκπρόσωπος του υπουργείου, είπε ότι μετά την εισαγωγή του νέου νόμου για την κινητοποίηση στις 18 Μαΐου, σχεδόν όλοι οι Ουκρανοί άνδρες θα κληθούν στον στρατό.

«Αυτή η κατάσταση, όταν κάποιοι άνθρωποι πολεμούν στην πρώτη γραμμή ενώ άλλοι ζουν την ήρεμη ζωή τους , προφανώς τελειώνει», είπε στην Espresso TV, σε έναν ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η χώρα βιάζεται και προσπαθεί μέσω νομικών μεταρρυθμίσεων να δώσει στους στρατιωτικούς πρόσληψης περισσότερη εξουσία ώστε να βρίσκουν και να αναγκάζουν άνδρες για το στρατό για να πολεμήσουν.

CONTINUE READING

Το Κίεβο αντιμετώπισε μεγάλη έλλειψη στρατευμάτων και πυρομαχικών τους τελευταίους έξι μήνες, κάτι που οι ειδικοί λένε ότι επέτρεψε στη Ρωσία να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Οι νέοι νόμοι θα μειώσουν την ηλικία κινητοποίησης των ανδρών στα 25 από τα 27 και θα περιλαμβάνουν την παροχή περισσότερων εξουσιών στους στρατιώτες  ώστε να τιμωρούν τους αρνητές, συμπεριλαμβανομένου και του αποκλεισμού τραπεζικών λογαριασμών.

«Με έναν τέτοιο εχθρό όπως η Ρωσία, ολόκληρη η χώρα χρειάζεται να κινητοποιηθεί», είπε ο κ. Λαζούτκιν.

Οι νέοι νόμοι βγάζουν επίσης ένα φύλλο από το βιβλίο του Κρεμλίνου, επιτρέποντας στους κατάδικους να υπηρετήσουν στον ουκρανικό στρατό για πρώτη φορά.

Σε συνέντευξή του στο BBC αυτή την εβδομάδα, ο Denis Maliuksa, υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας, είπε ότι θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν έως και 20.000 κατάδικοι.

«Φυσικά, υπάρχει ένας παραλληλισμός», είπε όταν ρωτήθηκε για σύγκριση με την ανάπτυξη καταδίκων από τη Ρωσία στον στρατό της. «Δεν πρέπει να εξαπατάτε τον εαυτό σας, αλλά εξακολουθεί να είναι θέμα διαφοράς στις προσεγγίσεις».

Η Ρωσία έχει κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες κατάδικους στον στρατό της, υποσχόμενη χάρη σε αυτούς εάν επιζήσουν από μια εξάμηνη περιοδεία στην πρώτη γραμμή 

Αυτή η πολιτική έχει επικριθεί στη Ρωσία επειδή πολλοί από τους δολοφόνους και τους βιαστές που κινητοποιήθηκαν στο στρατό πήγαν στον πόλεμο για να επαναλάβουν τα εγκλήματα τους και να τρομοκρατήσουν τους άμαχους.

Ο κ. Maliuksa είπε ότι μόνο οι κατάδικοι που θα προσφερθούν εθελοντικά στον πόλεμο θα επιτρέπεται να πολεμήσουν στον ουκρανικό στρατό και όσοι έχουν φυλακιστεί για βίαια εγκλήματα δεν θα είναι επιλέξιμοι.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR