Armed Conflicts

Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην αεροπορική βάση των ρωσικών βομβαρδιστικών βαθιά μέσα στην χώρα

Απόπειρα ουκρανικής επίθεσης στην ρωσική αεροπορική βάση Ένγκελς αναφέρθηκε από την υπηρεσία πληροφοριών GUR της Ουκρανίας.

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στην κύρια βάση του στόλου των στρατηγικών βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας του Πούτιν βαθιά μέσα στη Ρωσία νωρίς την Τετάρτη, λένε πηγές πληροφοριών.

Η στόχευση της αεροπορικής βάσης Ένγκελς αναφέρθηκε ότι ξεκίνησε από την υπηρεσία πληροφοριών GUR της Ουκρανίας.

Το Κίεβο εκτιμά ότι προκλήθηκαν αρκετές ζημιές, σύμφωνα με μια ουκρανική πηγή κατασκοπείας.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Σαράτοφ, όπου βρίσκεται η βάση, είπε ότι τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στην πόλη Ένγκελς, αλλά δεν ανέφερε ζημιές.

CONTINUE READING

«Τα αποτελέσματα επαληθεύονται», είπε η ουκρανική πηγή για την επίθεση.

Η βάση είναι η κύρια έδρα του στόλου στρατηγικών βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας της Ρωσίας και βρίσκεται κοντά στην πόλη Σαράτοφ, περίπου 730 χλμ (450 μίλια) νοτιοανατολικά της Μόσχας και εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Σε παρόμοια επίθεση είχαν σκοτωθεί Τρία μέλη του ρωσικού προσωπικού της πολεμικής αεροπορίας, τον Δεκέμβριο του 2022 όταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πιστεύεται ότι ήταν ουκρανικό, καταρρίφθηκε στη βάση του Σαράτοφ.

Οι Ουκρανοί στοχεύουν επίσης ρωσικά αεροσκάφη που εδρεύουν στην Κριμαία, καθώς και τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας του Πούτιν

Η Ρωσία πραγματοποιεί τακτικά επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στο ουκρανικό έδαφος.

CONTINUE READING

Με ποιο UAV θα χτυπήσουν οι Ουκρανοί στα “βαθιά μετόπισθεν” της Ρωσίας

Ενθαρρυμένο από την επιτυχία των ναυτικών επιθέσεων στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, το Κίεβο άρχισε να μιλά σοβαρά για νέα χτυπήματα, αλλά αυτή την φορά εναντίον βάσεων της ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας και στην περιοχής της Μόσχας.

Επιπλέον, τα σχέδια των Ουκρανών  εξετάζουν ακόμη και την αεράμυνα πάνω από το Κρεμλίνο.

Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό και πώς ακριβώς μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, να επιτεθούν στα «βαθιά» μετόπισθεν της Ρωσίας;

Σύμφωνα με αυτόν τον Ουκρανό αξιωματούχο, το Κίεβο έχει ένα νέο UAV στην διάθεση του, το Sokol-300, το πρωτότυπο του οποίου παρουσιάστηκε στο Κίεβο το 2019.

Το άνοιγμα των φτερών του drone φτάνει τα 14 μέτρα, το μήκος είναι περίπου 8 μέτρα, το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι 1225 κιλά και το ωφέλιμο φορτίο είναι μέχρι 300 κιλά. 

CONTINUE READING

Αλλά τα χαρακτηριστικά απόδοσης του UAV αυτού, εξαρτώνται πολύ σοβαρά από τον κινητήρα που χρησιμοποιείται, (υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι κινητήρων).

Το UAV μπορεί να ελεγχθεί απευθείας σε απόσταση έως και 150 km μέσω ραδιοεπικοινωνίας, από ένα κινητό κέντρο ελέγχου ενοποιημένο με το κέντρο ελέγχου του συστήματος RK-360 του Neptun MC.

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι ένα αρκετά σοβαρό όπλο που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα μετόπισθεν της Ρωσίας, ειδικά εάν τα αμερικανικά δορυφορικά συστήματα συνεχίσουν να κατευθύνουν ουκρανικά drones στον στόχο.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR