Γιατί άραγε τόση βιασύνη; 49 εξοπλιστικά προγράμματα ενέκρινε το τουρκικό ΥΠΑΜ για το 2024

Στις 7 Μαρτίου φέτος το τουρκικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε την ετήσια αναφορά του, αποκαλύπτοντας τις ενέργειες που πραγματοποίησε το 2023 και τους στόχους του 2024. Η Άγκυρα στην επίσημη αναφορά απαρίθμησε 49 εν εξελίξει προγράμματα εκσυγχρονισμού και απόκτησης νέου αμυντικού εξοπλισμού για τις ένοπλες δυνάμεις της.

Η Τουρκία τρέχει δύο ξεχωριστά προγράμματα εκσυγχρονισμού για το άρμα μάχης M60, το πρώτο πρόγραμμα στοχεύει στην αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος ελέγχου πυρός με το νέο τουρκικό Volkan-M και στην ενίσχυση της προστασίας του τεθωρακισμένου. Το δεύτερο πρόγραμμα σκοπεύει να ενισχύσει την ισχύ πυρός, την πιθανότητα επιβίωσης και την κινητικότητα των αρμάτων M60A3.

Ως γνωστόν οι Τούρκοι τρέχουν και εδώ δύο διαφορετικά προγράμματα για τον στόλο F-16 τους. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την απόκτηση ολοκαίνουργιων μαχητικών F-16 Block 70 από τις ΗΠΑ και το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την αναβάθμιση του υπάρχοντα στόλου F-16 εκδόσεων Block 40 και 50 της Άγκυρας στο πρότυπο Block 70 μέσου του προγράμματος εκσυγχρονισμού Viper.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Follow Pentapostagma on Google news Google News