Armed Conflicts
Updated at:

Μεντβέντεφ για το κτύπημα στην Οδησσό παρουσία Κ.Μητσοτάκη και Ζελένσκυ: “Αν θέλαμε θα εξοντώναμε τους πάντες”

Η ανάρτηση του Ρώσου αντιπροέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ για την επίθεση κατά της Οδησσού, την στιγμή της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκυ, εμφανίζεται ως  εξόχως ωμά αποκαλυπτική, σύμφωνα με ρωσικό ΜΜΕ.

Ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτηση του :    

«Όλα είναι αυτονόητα σε όλους. Και το γεγονός ότι δεν υπήρξε χτύπημα στην αυτοκινητοπομπή στην Οδησσό.

Και το γεγονός ότι ο στόχος αν είχε τεθεί θα είχε χτυπηθεί.

Και το γεγονός ότι ο ματωμένος κλόουν (Ζελένσκυ) είναι απλώς μια σκιά κοκαΐνης του εαυτού του, και ένα τυφλό αντιρωσικό όπλο.

Καταρχήν δεν έχει σημασία ποιος κατέχει τη θέση του αρχηγού του νεοναζιστικού καθεστώτος, αλλά είναι κάπως ενοχλητικό ούτως ή άλλως.

Κρίμα που σίγουρα στάλθηκαν ( ο πύραυλος και τα drones) σε προσχεδιασμένο μέρος», γράφει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Τελικά πιστεύει και ο Μεντβέντεφ ότι πρέπει να εξαλειφθεί ο Ζελένσκι;

Την απόφαση αυτή την λαμβάνει ο Πούτιν, ο οποίος πιθανόν στο μέλλον να θελήσει να εξαλείψει όχι μόνο τον Ζελένσκι, αλλά ολόκληρη τη ουκρανική κυβέρνηση  και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, καταλήγει το άρθρο.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, χτυπήθηκε «ένα υπόστεγο στην εμπορική ζώνη του λιμανιού της Οδησσού, στο οποίο ετοιμάζονταν για μάχη μη επανδρωμένα πλωτά οχήματα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».

Σύμφωνα με έναν Ουκρανό ανώτατο αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού, η Ρωσία έχει εξαπολύσει περισσότερες από 880 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και περισσότερους από 170 πυραύλους στις υποδομές του λιμανιού της Οδησσού από πέρσι τον Ιούλιο.

Η Μόσχα έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο λιμάνι από τα μέσα Ιουλίου, όταν αποχώρησε από τη συμφωνία με βάση την οποία επέτρεπε την ασφαλή διέλευση των πλοίων που μετέφεραν ουκρανικά σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Εκφράζω την σαφέστερη δυνατή καταδίκη μου, για την επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα στην Οδησσό, κατά την συνάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» υπογράμμισε, σε γραπτή της δήλωση, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Η πολλοστή αυτή ρωσική πράξη εκφοβισμού δεν θα παράξει κανένα αποτέλεσμα και δεν θα αποδυναμώσει την ουκρανική αντίσταση, στο πλευρό της οποίας τάσσονται η Ιταλία και η κυβέρνησή της, χωρίς καμία οπισθοχώρηση», πρόσθεσε η Μελόνι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύντομη επίσκεψη του στην Ουκρανία μετέβη στον ορθόδοξο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που επλήγη από χτυπήματα πυραύλων.

"Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προθυμία της να συμβάλει στην αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ιδιαίτερα στην Οδησσό", δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, το οποίο στεγάζεται στην παλαιά κατοικία του εθνικού ευεργέτη Γρηγορίου Μαρασλή, και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που έχει εγερθεί στην αυλή του μουσείου προς τιμήν των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο. 
Ο "Ελληνας πρωθυπουργός είχε μάλιστα την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες της Διασποράς και ομογενείς που συγκεντρώθηκαν ώστε να τον υποδεχτούν στον χώρο του μουσείου. 
 
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR