Armed Conflicts
Updated at:

Οι Ρώσοι προελαύνουν στο Λαστόκιν ενώ εγκλώβισαν όπως το Στάλιγκραντ με μια τεράστια “τανάλια” χιλιάδες Ουκρανούς εκτός Αβντιίκα (Βίντεο)

Το δράμα της ήττας για τους Ουκρανούς στην Αβντιίκα δεν έχει τέλος, καθώς ο θάνατος του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέει Ναβάλνι, για τον οποίο βαρύνεται ο Πούτιν σύμφωνα με με δυτικά ΜΜΕ, επισκιάζει την κοινή γνώμη.

Στην Αβντιίκα όμως διαδραματίζονται οι συνθήκες για μια τεραστίων διαστάσεων ουκρανική ήττα, που θα αποφέρει εκτός τους χιλιάδες αιχμαλώτους στους Ρώσους και την κατοχή μιας τεράστιας έκτασης, πιθανόν και την αρχή του τέλους του καθεστώτος του Κιέβου.

 

Το αμερικανικό ινστιτούτο ISW ανακοίνωσε ότι η Αβντιίκα είναι περικυκλωμένη, και το προγεφύρωμα των νεκρών τελειώνει, αφού απομένουν 500 μέτρα σήμερα, πριν κλείσει η “τανάλια” των Ρώσων και εγκλωβίσει επίλεκτες ουκρανικές δυνάμεις.

Η ιδιότυπη στενωπός είναι μια μεγάλη χερσαία ζώνη που θυμίζει το Στάλινγκραντ.

Προέλαση ρωσικών δυνάμεων που δεν αφήνουν τους Ουκρανούς να σταθούν πουθενά

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προελαύνουν στο Λαστόκιν ένα από τα σημεία συγκέντρωσης μονάδων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εγκαταλείπουν την Αβντιίκα και τους διασκορπίζουν στα χωράφια. Οι Ουκρανοί προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση στο Λαστόκιν, αλλά ο χρόνος δεν είναι υπέρ τους.

Επιχείρηση τύπου Στάλινγκραντ έκαναν οι Ρώσοι στην Αβντιίκα

Η Αβντιίκα είναι περικυκλωμένη, και αποτελεί το προγεφύρωμα των νεκρών σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι μάχες θέσεων συνεχίζονται στην ανατολική (αριστερή) όχθη του Δνείπερου.

Ουκρανικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν τον ουρανό πάνω από το Κρύνκι λόγω των πυκνών πτήσεων drones FPV από τη δεξιά όχθη.

Ωστόσο, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) το διαψεύδει.

Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι η τακτική αναδιάταξη και μεταφορά ρωσικών μονάδων στην περιοχή Κρύνοκ περιπλέκει την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.

Επιπλέον, ο ρυθμός των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων και η συνεχιζόμενη εισροή εθελοντών επιτρέπουν στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να ανακάμπτουν γρήγορα από τις απώλειες και να πραγματοποιούν τακτικές εναλλαγές.

Ο ανεξάρτητος μπλόγκερ Κονσταντίν Μασόβετς (Konstantin Mashovets), γράφει ότι στην περιοχή του χωριού Κρύνκι, που μετατράπηκε σε ερείπια από συνεχείς επιθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπάρχουν μονάδες της 104ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, καθώς και της 40ης Στρατιάς Σώμα και 70η Μεραρχία Μηχανοκίνητου πεζικού της 18ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της ρωσικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ΝΟΤΟΣ.

«Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βελτιώσει τον έλεγχο και τον συντονισμό μεταξύ των μονάδων στην περιοχή», έγραψε το ISW.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν αποτελεσματικούς βομβαρδισμούς στο Κρίνκι και πραγματοποιούν επιτυχώς ηλεκτρονικές και εναέριες αναγνωρίσεις.

Η γραμματέας Τύπου της Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης της Ουκρανίας, Νατάλια Γκουμενούκ ανέφερε ότι : στην ανατολική όχθη του Δνείπερου στις περιοχές Ζαπορίζιε και Χερσώνα υπάρχουν περισσότεροι από 70 χιλιάδες Ρώσοι στρατιωτικοί και «εκατοντάδες» όπλα και εξοπλισμός.

Η ίδια σημείωσε ότι δεν είναι όλα αυτά τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρωμένα κατά μήκος της γραμμής μάχης επαφής· αφού χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται στο πίσω μέρος τους, ενώ επιβεβαίωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο drones FPV σε επιθέσεις στο Κρύνκι.

Οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην κατεύθυνση της Χερσώνας δίνουν προτεραιότητα στις επιθέσεις σε ουκρανικούς χειριστές UAV.

Με τη σειρά του, το «Κέντρο Συντονισμού για Βοήθεια στη Νοβοροσίγια», όπως γράφει το ISW, εκπαιδεύει χειριστές drone κοντά στο Κρίνκι.

Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κινητά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου για να αναχαιτίσουν πτήσεις κατά μήκος του Δνείπερου, αλλά τα ρωσικά drones εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά στο χτύπημα ομάδων δολιοφθοράς των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, γράφει το ISW.

Κινδυνεύει το ουκρανικό μέτωπο σε όλο το μήκος του

Μια λεπτομερής ανάλυση της επιχειρησιακής κατάστασης από το Κέντρο Μελετών Ανατολικής Ευρώπης (OSW) αναφέρει επίσης ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο στο Κρίνκι, αλλά και σε άλλες τακτικές κατευθύνσεις.

Τα ρωσικά στρατεύματα πριν λίγο κατέλαβαν την βιομηχανική περιοχή μεταξύ της σιδηροδρομικής γραμμής και της Βιομηχανικής Λεωφόρου, η οποία είναι η κύρια αρτηρία μεταφοράς που χρησιμεύει για να τροφοδοτεί την ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που την υπερασπίζονται την ζώνη τροφοδοσίας.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, η χρήση αυτής της διαδρομής δεν είναι πλέον δυνατή.

Καθώς ο ρωσικός στρατός προχωρά νοτιοδυτικά της Αβντιίκα, η πόλη βρίσκεται σε επιχειρησιακή περικύκλωση (με εξαίρεση την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο οπτάνθρακα).

Η απόσταση μεταξύ των σημείων που ελέγχονται από τις προηγμένες μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει μειωθεί στα 3 χιλιόμετρα στο στενότερο σημείο· χρειάζονται 300-700 μέτρα για να διασχίσουν την οδό της βιομηχανικής ζώνης ολοκληρώνοντας πλήρως την περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων.

Η αλήθεια είναι αυτό που αναφέραμε χθες, ότι ξένοι ανταποκριτές αναφέρουν ότι στην Αβτνιίκα η πόλη και οι γύρω περιοχές ήταν ουσιαστικά ισοπεδωμένες από  όλα τα είδη όπλων, και οι Ουκρανοί δεν είχαν πουθενά δεύτερη γραμμή άμυνας και τρέχουν πίσω να σωθούν αλλά οι Ρώσοι δεν τους αφήνουν να οργανωθούν πουθενά.

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR