Άρχισαν πάλι οι διχόνοιες στον τουρκικό στρατό: Μεγαλώνει το χάσμα σε ισλαμιστές και κεμαλικούς

Σε απόταξη από το στράτευμα οδηγούνται όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια στην στρατιωτική σχολή της Τούζλα στην Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Να θυμίσουμε πως ανθυπολοχαγοί που δήλωναν «κεμαλικοί», κακοποιούσαν, παρενοχλούσαν και στοχοποιούσαν συστηματικά θρησκευόμενους σπουδαστές που προσεύχονταν στο τζαμί της Σχολής.

Να υπενθυμίσουμε πως όπως είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα όταν είχαν γίνει γνωστά τα περιστατικά στην τουρκική στρατιωτική σχολή, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το πραξικόπημα ως επίφαση προκειμένου να στελεχώσει τις Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις με Ισλαμιστές Αξιωματικούς της απολύτου εμπιστοσύνης του, καρατομώντας στις ετήσιες στρατιωτικές κρίσεις του Αυγούστου έκτοτε Κεμαλιστές Αξιωματικούς.

Αυτό δημιούργησε μια εσωτερική διχόνοια και αντιπαλότητα μεταξύ Ισλαμιστών και Κεμαλικών κατώτερων Αξιωματικών στο στράτευμα, με αποτέλεσμα να έχουμε πρωτοφανή επεισόδια στην Τουρκική Σχολή Πεζικού στην Τούζλα με Κεμαλικούς Ανθυπολοχαγούς να απειλούν με κρέμασμα Ισλαμιστές συναδέλφους τους και την Στρατοχωροφυλακή να επεμβαίνει.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Follow Pentapostagma on Google news Google News