Armed Conflicts
Updated at:

Τρέπονται σε φυγή εκατοντάδες Ουκρανοί σε Αρτιεμόβσκ και Αβντιίκα-Μεγάλες ενισχύσεις με ρωσικά άρματα μάχης T-90M Proryv

Δεκάδες ρωσικά άρματα μάχης T-90M Proryv και ΤΟΜΑ  μάχης που υποστηρίζονται από άρματα μάχης προελαύνουν σε Αρτιεμόβσκ και Αβντιίκα σε περιοχή πλάτους έως 1,5 χιλιομέτρου και βάθους έως 1,1 χιλιομέτρου, αναφέρουν πηγές στην Ρωσία.

Κατεύθυνση Μπαχμούτ: Στα δυτικά του Μπαχμούτ, τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν σε επίθεση προς το Τσάσωφ Γιαρ.

Οι μάχες διεξάγονται στα υψώματα κοντά στην Μποχντανίβκα, όπου οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μπόρεσαν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους κατά αρκετές εκατοντάδες μέτρα.

Στα νότια, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει πολλά σημαντικά ουκρανικά.

Μάχη για την Χεορχιίβκα: Σύμφωνα με αναφορές, επίλεκτες  ρωσικές μονάδες επίθεσης έχουν εισέλθει στην οδό Χαχαρίνα στο κέντρο του οικισμού. Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν ακόμη αυτές οι πληροφορίες. Ωστόσο, εάν οι πληροφορίες είναι σωστές, τότε μιλάμε για κατάληψη της κωμόπολης από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ρωσικά στρατεύματα χτύπησαν αξιωματικούς των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που γιόρταζαν τον διορισμό του Στρατηγού Σίρσκι

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Χάρκοβο που πανηγύριζαν τον διορισμό του Σίρσκι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το προηγούμενο βράδυ, ρωσικά στρατεύματα χτύπησαν ένα καφέ στην περιοχή του Χάρκοβο όπου γινόταν γιορτή Ουκρανών αξιωματικών προς τιμήν του διορισμού του Αλεξάντερ Σίρσκι ως νέου αρχιστράτηγου των ουκρανικών δυνάμεων, είπε ο συντονιστής των ρωσικών δυνάμεων του Νικολάεφ, Σεργκέι Λεμπέντεφ.

"Ένα καφενείο χτυπήθηκε στην πόλη Velikiy Burluk στα ανατολικά της περιοχής του Χάρκοβο. Σε αυτό είχαν συγκεντρωθεί Ουκρανοί αξιωματικοί για να γιορτάσουν την προαγωγή του στρατηγού Σίρσκι στη θέση του αρχιστράτηγου", ανέφερε η πηγή.

Επιπλέον, ένα άλλο χτύπημα έπληξε την αποθήκη πετρελαίου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Χάρκοβο.
Σύμφωνα με τον Λεμπέντεφ, εκεί αποθηκεύονταν καύσιμα για τον ουκρανικό στρατό.

"Αποθήκες που βρίσκονται δίπλα στην μεγάλη αποθήκη πετρελαίου και μια συγκεκριμένη ποσότητα εξοπλισμού υπέστησαν επίσης ζημιές, μαζί με βυτιοφόρα καυσίμων, ακόμη και δεξαμενές. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι καταστράφηκαν 11 μεγάλες μονάδες", είπε ο ίδιος.

Οι Ρώσοι κατέχουν το 20% της  Αβντιίκα

Σχεδόν το 20% της Αβντιίκα βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο στρατιωτών του ρωσικού στρατού, αλλά αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι η κατάληψη μεγάλων οδικών αρτηριών της πόλης.

Ρώσος ειδικός για αποκαλύπτει την τρομερή ρωσική μέθοδο στον αστικό πόλεμο

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Α. Μουσιένκο, πρόσφατα δικηγόρος για αστικές αξιώσεις, και τώρα ένας στρατιωτικός που τα ξέρει όλα, είπε ότι στην Αβντιίκα υπάρχει μια «νέα τακτική εισβολής κατά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Το πεζικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, σύμφωνα με τον ίδιο, εισέρχεται σε εκείνους τους δρόμους όπου οι ρωσικές ομάδες σαμποτέρ και ελεύθερων σκοπευτών έχουν ήδη διεισδύσει και κρυφτεί.Μιλάμε για λίγους σαμποτέρ ελεύθερους σκοπευτές των δυνάμεων αναγνώρισης.

Μόλις εισέρχεται το ρωσικό πεζικό, αυτοί έχουν εντοπίσει τις θέσεις των Ουκρανών και τους επιτίθενται από τα πλάγια και από πίσω, με άμεσο αποτέλεσμα οι Ουκρανοί στρατιώτες να φοβούνται και τρέχουν μακριά, φοβούμενοι την περικύκλωση.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιθεώρησε την παραγωγή μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων

Ο Σ. Σόιγκου επιθεώρησε την παραγωγή επιθετικών και αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από επιχειρήσεις αμυντικής βιομηχανίας στην Ουντμούρθια και στον υπουργό παρουσιάστηκαν νέα ρωσικά σύνθετα υλικά που αυξάνουν σημαντικά τη δυνατότητα επιβίωσης των UAV, αναφέρει σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο προγραμματιστής των drones Lancets παρουσίασε στον Σοιγκού νέα μοντέλα αναγνώρισης και επίθεσης UAV, τροποποιημένα λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του πολέμου.

Στην επιχείρηση Unmanned Systems, ο Ρώσος υπουργός ενημερώθηκε για την ανάπτυξη μιας ευρείας σειράς UAV αεροσκαφών και ελικοπτέρου.

Επίσης , το εργοστάσιο  Καλάσνικοφ θα αυξήσει την παραγωγή κατευθυνόμενων πυραύλων Vikhr-1, βλημάτων Kitolov-2 και αντιαεροπορικών πυραύλων Strela κατά 2 φορές.

Όλα δείχνουν ότι είμαστε πλέον πολύ κοντά σε μια γενικευμένη χερσαία ρωσική επίθεση σε ολόκληρο το μέτωπο, με σκοπό την ταχεία προέλαση των ρωσικών δυνάμεων, και την αποχώρηση της κυβέρνησης Ζελένσκυ από το Κίεβο.   

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR