Μόλις ο Ερντογάν σιγούρεψε τα F-16 από τις ΗΠΑ άρχισε τα τσαλιμάκια του στο Αιγαίο!

Με τον Ερντογάν να παίρνει από τις ΗΠΑ το «πράσινο» φως για αυτό που ήθελε τόσους μήνες, δηλαδή τα F-16 Viper, επέστρεψε στην ρητορική που περιέχει επιθετικότητα προς την Ελλάδα και την Δύση.

Μιλώντας σε υποψήφιους δημάρχους του κόμματός του στη Σμύρνη σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας: «Δηλώνοντας ότι ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας που διεξήχθη σε αυτά τα εδάφη, τα οποία υπέστησαν τον πόνο της κατοχής μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι σύμβολο της θέλησης να μην αντιμετωπίσουμε ξανά μια τέτοια καταστροφή.

Επί του πεδίου η Τουρκία ήταν εξίσου προκλητική στο πλαίσιο της αναθεωρητικής της ατζέντας. Την περασμένη Παρασκευή η Άγκυρα ζήτησε από την Αθήνα να διεξαγάγει αεροναυτική άσκηση στην καρδιά του Αιγαίου αλλά στα διεθνή ύδατα και εναέριο χώρο οπότε και η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως με σχετική ΝΟΤΑΜ και NAVTEX. Ωστόσο η Τουρκία θέλοντας και μέσα από αυτή την διαδικασία να αμφισβητήσει το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας προχώρησε στην δική της, παράνομη φυσικά οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX).

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Follow Pentapostagma on Google news Google News