Society
Updated at:

Πτώση αεροσκάφους στην Καλαμάτα: Το T-2 Buckeye ήταν παλιό και θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί λέει αεροναυπηγός

Ο αεροναυπηγός που φιλοξενήθηκε το πρωί στο Mega μίλησε για

https://www.pentapostagma.gr/koinonia/7212658_triimero-penthos-stis-enoples-dynameis-kai-thlipsi-se-oli-tin-ellada-gia-ton

και αποκάλυψε πως «Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ένα παλιό αεροπλάνο, που παραγγέλθηκε το 1974».

«Είναι αυτά που εκπαίδευσαν όλους τους χειριστές των μαχητικών και μη αεροσκαφών της ΠΑ όλα αυτά τα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε πως «η προηγούμενη απώλεια ήταν το 2018, αλλά τότε είχαμε δύο πτώσεις, η μία ήταν θανατηφόρα, η άλλη όχι. Και αμέσως προηγουμένως πρέπει να πάμε στο 1996. Ήταν είναι αξιόπιστο αεροπλάνο και τα εκπαιδευτικά, ιδιαίτερα αυτού του τύπου με δύο κινητήρες, είναι αυτό που λένε ότι συγχωρούν λάθη».

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως: «Το παλιό αυτό αεροπλάνο θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί. Υπάρχει διαδικασία ήδη αντικατάστασης».

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Καραιωσηφίδη:

Σημειώνεται πως ο 40χρονος επισμηναγός υπηρετούσε επί 23 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και είχε πάνω από 3.000 ώρες πτήσης.

Το αεροσκάφος ανήκε στην 363η Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120ης Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις- από χθες Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου- για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που κατέπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR