Ηχηρό μήνυμα αποτροπής από τους «Κρητικούς» - Η Ελλάδα δεν έχει αφύλακτο το νότιο σύνορό της

Μπορεί σε λεκτικό επίπεδο και στον τομέα των αερομαχιών να μην υπάρχουν προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, ωστόσο η απειλή συνεχίζει να είναι υπαρκτή από τον εξ' ανατολών κίνδυνο.

Στο πλαίσιο αυτό οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να ασκούνται όπως και όπου θα κληθούν να πολεμήσουν. Το τόξο μιας πιθανής αναμέτρησης δεν θα είναι μόνο στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και πιθανότατα νοτίως της Κρήτης όπου βρίσκονται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα και φωτογραφίες από άσκηση της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας γνωστής και ως «V ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ». Με δεδομένο δε πως η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει τις θέσεις της στη Λιβύη, η μονάδα αυτή που θεωρητικά τουλάχιστον είναι αερομεταφερόμενη και λέμε θεωρητικά καθώς είναι γνωστός ο πονοκέφαλος με την ανεπάρκεια των αεροπορικών μέσων μεταφοράς στρατιωτών που βασανίζει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αποκτά βαρύνουσα σημασία καθώς στέλνει τουλάχιστον μήνυμα αποτροπής. Ένα μήνυμα αποτροπής που δείχνει πως η Ελλάδα δεν έχει αφύλακτο το νότιο σύνορό της.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV:

Follow Pentapostagma on Google news Google News