Politics

Σκέρτσος: Μπορούμε να συνυπάρχουμε με τους γείτονες μας ακόμα και διαφωνώντας

«Χθες ζήσαμε μια επιβεβαίωση του δόγματος της πολιτικής και της ήπιας διπλωματίας που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός εδώ και πολλούς μήνες ως προς τα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Είδαμε ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε με τους γείτονες μας ακόμα και διαφωνώντας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο Α. Σκέρτσος, ανέφερε επίσης ότι: «Οι κόκκινες γραμμές μας παραμένουν, είναι αδιαμφισβήτητες, δεν κάνουμε ούτε εκατοστό πίσω από αυτές. Δεν συζητάμε τίποτα που να έχει να κάνει με ζητήματα εθνικής κυριαρχίας ωστόσο βλέπουμε ότι αυτή η σχέση πλέον μιας πιο σταθερής και ήπιας γειτνίασης φέρνει κάποια σημαντικά αποτελέσματα».

«Φέρνει καλύτερα αποτελέσματα ως προς τη διαχείριση και τη συνεργασία γύρω από το φαινόμενο των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, έχουμε μια σημαντική ύφεση το προηγούμενο διάστημα. Φέρνει αποτελέσματα στις τοπικές οικονομίες των νησιών με ένα αίτημα που ικανοποιήθηκε που ερχόταν από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες».

Όπως συμπλήρωσε: «Εμείς θέλουμε να βαδίσουμε σε ήρεμα νερά με τους γείτονες μας, να χτίσουμε μια θετική ατζέντα και από εκεί και πέρα αν σε βάθος χρόνου μπορέσουμε και να επιλύσουμε τα διμερή ζητήματα που είναι πολύ συγκεκριμένα, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, ακόμα καλύτερα αλλά πρέπει να συμβιώνουμε και να συνυπάρχουμε με ηρεμία και ειρήνη χωρίς εντάσεις γιατί αυτό κάνει καλό τελικά και στην οικονομία και συνολικά σε όλη την υπόλοιπη ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τη χώρα μας. Αναφορικά με τα τιμολόγια της ενέργειας».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR