Politics

Δημήτρης Νατσιός: «Έρχεται ο Μπενίτο της Τουρκίας» – «Θα σταθούμε απέναντι σε νέες προδοσίες τύπου Πρεσπών»!

Κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση για πολιτική κατευνασμού, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της βουλής κατά της νέας ελληνοτουρκικής προσέγγισης που επιχειρεί η κυβέρνηση, εν όψει της επισκέψεως του Τούρκου προέδρου στις 5 Δεκεμβρίου.

Ο Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος, ξεκινώντας την ομιλία του στην ολομέλεια της βουλής την Παρασκευή, απεκάλεσε τον Ερντογάν «Μπενίτο της Τουρκίας, ο οποίος παραβιάζει με τον βίο, την πολιτεία και τις δηλώσεις του όλο το διεθνές δίκαιο», παρομοίασε τον Τούρκο πρόεδρο με λύκο και παρέθεσε τον μύθο του Αισώπου «Λύκος και αρνί», καταλήγοντας με το σχετικό επιμύθιο του Πλουτάρχου, σύμφωνα με το οποίο, «Οία η πρόθεσίς εστιν αδικείν, παρ' αυτοίς ουδέ δικαία απολογία ισχύει». Ότι δηλαδή, όταν έχουν την πρόθεση να σε αδικήσουν, κανένα σωστό επιχείρημα δεν θα σε γλυτώσει.

CONTINUE READING

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στον διάλογο που έχει ανοίξει με την Τουρκία δεν έχει εθνική στρατηγική και αναρωτήθηκε αν έχουν εκτιμηθεί οι κίνδυνοι από τη συμφωνία του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, για χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες. Είπε συγκεκριμένα:

 

«Ποια ακριβώς συμφωνία έχει διαπραγματευτεί ο κ. Καιρίδης με την Τουρκία για τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες; Έχουν συνυπολογιστεί οι κίνδυνοι που συνεπάγεται μια τέτοια συμφωνία για την άμυνα των νησιών μας και για τον Έβρο; Τι σκοπό έχει η πολιτική διαπραγμάτευση που κάνει η Υφυπουργός κυρία Παπαδοπούλου με το Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα μειονότητας της Θράκης; Θα επιτρέψετε περιοδεία του κ. Ερντογάν στη Θράκη, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών για ‘τουρκική μειονότητα σε Θράκη και Δωδεκάνησα'; Σας καλούμε να μην την επιτρέψετε»!

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Νατσιός δήλωσε ότι «η πολιτική κατευνασμού και υποχωρητικότητας, που εφαρμόζεται έναντι της Τουρκίας οδηγεί σε καταστροφές. Η ΝΙΚΗ μαζί με τον ελληνικό λαό θα σταθούν εμπόδιο σε νέες προδοσίες τύπου Πρεσπών»!

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR