Armed Conflicts
Updated at:

Πανικός-Η Ουκρανία δέχεται σφοδρή ρωσική επίθεση και οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν στο πεδίο μάχης 200 νεκρούς

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν ένα drone που εκτόξευσαν οι ουκρανικές δυνάμεις προς τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των μελών της Συμμαχίας επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία στον δρόμο της προς τη Συμμαχία, καθώς και την άμυνά της στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης: 200 νεκρούς στρατιώτες

Ο ουκρανικός στρατός άφησε περίπου 200 στρατιώτες νεκρούς κατά τη διάρκεια μιας πανικόβλητης αποχώρησης από τις θέσεις τους κοντά στο Ντόνετσκ, δήλωσε ο Γιαν Γκαγκίν, σύμβουλος του ηγέτη του Ντονιέτσκ.

"Οι εγκαταλειμμένες ουκρανικές θέσεις κοντά στο Ντονιέτσκ είναι γεμάτες με τεράστιο αριθμό πτωμάτων Ουκρανών στρατιωτών που έμειναν πίσω.

Ο εχθρός δεν προσπάθησε καν να τους εκκενώσει καθώς τράπηκαν σε φυγή από την περιοχή. Μέχρι στιγμής, έχουμε μετρήσει περίπου διακόσιους (νεκρούς Ουκρανοί στρατιώτες)”, είπε ο Γκαγκίν σε συνέντευξή του για τη Ρωσία για το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πρόσθεσε δε ο ίδιος “ότι οι ρωσικές δυνάμεις θάβουν τώρα τα πτώματα των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών”.

Ο Γκαγκίν είπε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που ήταν θαμμένοι σε χαρακώματα στην πρώτη γραμμή της άμυνας κοντά στο Ντόνετσκ είχε μειωθεί τουλάχιστον τρεις φορές λόγω της διαφυγής τους".

Παρεμπιπτόντως, ο ρωσικός στρατός επιτίθεται λυσσαλέα στην Αβντιίκα, μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία, όχι μακριά από το Ντόνετσκ, εδώ και εβδομάδες.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ότι οι Ρώσοι έχουν σημειώσει σοβαρή  πρόοδο.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, Vitaly Barabash, επιβεβαίωσε ότι οι μάχες γίνονται σκληρότερες και ότι οι Ρώσοι προχωρούν από πολλές κατευθύνσεις.

Ε εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν επανειλημμένα προσπαθήσει να ανακαταλάβουν τις προωθημένες θέσεις στην περιοχή αυτή, αλλά μετά την αποτυχία των αντεπιθέσεων, αποσύρονται μαζικά προς τα πίσω.

Ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει διαρρήξει το μέτωπο σε πολλά σημεία  και προελαύνει . Το Κουπιάνσκ βρίσκεται επίσης κάτω υπό σφοδρά πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR