Armed Conflicts
Updated at:

Παραμάζωμα οι Ρώσοι τους πάνε στο Κίεβο-Ξεκίνησε η οπισθοχώρηση των Ουκρανών σε Αβντιίκα-Κρασναλιμάν-Χερσών και Ζαπορίζιε

Την ώρα που έχουν εξασθενήσει πλήρως οι ουκρανικές δυνάμεις και οι ΗΠΑ έχουν την προσοχή τους στραμμένη αλλού ( Ισραήλ), ο Πούτιν χωρίς τυμπανοκρουσίες διέταξε επίθεση για την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων μέχρι το Κίεβο, όσο και αυτόν ακούγεται παράξενο ή υπερβολικό.

Στόχος της Μόσχας είναι η ολοκληρωτική επικράτηση επί των Ουκρανών και τίποτε άλλο σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.  

Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε με επιτυχία κατά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο του Ντονέτσκ, και ήδη έχει σοβαρές απώλειες που παραδέχονται και οι Ουκρανοί.

Ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας δυνάμεων "Νότος", Βαντίμ Αστάφιεφ, ανέφερε ότι από το πρωί της 18ης Νοεμβρίου, μονάδες της ομάδας του, με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, απέκρουσαν με επιτυχία τέσσερις εχθρικές επιθέσεις και πέρασαν στην αντεπίθεση καταστρέφοντας εξοπλισμό και προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Κλετσέεβκα, Κουρντουμόβκα, Αντρέεβκα, Ραζντολόβκα.

Οι Ουκρανοί απώλεσαν έως τώρα 240 στρατιωτικούς, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης Kipri και δεκάδες ΤΟΜΑ.

Οι ομάδες επίθεσης του Αζόφ ηττήθηκαν στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ

Στις 18 Νοεμβρίου οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις νίκησαν την ουκρανική ταξιαρχία Azov στην κατεύθυνση Κρασναλιμάνσκ, δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας κέντρο , Αλεξάντερ Σάβτσουκ.

“Ρωσικές μονάδες, πυροβολικό και πολεμική αεροπορία επιτέθηκαν στον εχθρό στην περιοχή των δασών Τόρσκου και Σερεμπριγιάνσκ εξοντώνοντας μαζικά Ουκρανούς στρατιώτες.

Οι απώλειες της 12ης ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων «Azov», περιλάμβανε ομάδες εφόδου της 47ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του 15ου συντάγματος της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.
Κατά τη διάρκεια της μάχης οι Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν στις ουκρανικές πυροβολαρχίες εξοντώνοντας 100 Ουκρανούς στρατιώτες "είπε ο Σαβτσούκ.

Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν κοντά στην Αβντιίκα και στην Ζαπορίζια

Σήμερα Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023, έγινε επίσημα γνωστό ότι τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν κοντά στην στην Αβντιίκα και στην Ζαπορίζια.

Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επιθετικές ενέργειες κοντά στην  Αβντιίκα από τις 17 Νοεμβρίου και τώρα προελαύνουν.

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η πρόοδος στην επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά του οικισμού Ουροζάινε  (9 χιλιόμετρα νότια της Βελίκα Νοβοσίλκα).

Το αμερικανικό ινστιτούτο ISW δημοσίευσε εικόνες γεωεντοπισμού στις 16 Νοεμβρίου που δείχνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει  στην βιομηχανική ζώνη νοτιοανατολικά του οικισμού.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 16 και 17 Νοεμβρίου ότι οι μάχες συνεχίστηκαν νότια του οικισμού Σιεβέρνε  (6 χιλιόμετρα δυτικά της AΑβτιίκα), βόρεια του οικισμού Κρασναχορίβκα προς το Νοβοκαλυόνε, κοντά στο Στεπόβε, το Σιεβέρνε.

Ο Ρώσος αμυντικό ειδικός παραδέχτηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει ακόμα να καταλάβουν μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από αυτές που είναι βαριά οχυρωμένες.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν περιορισμένες επιθετικές ενέργειες κοντά στα σύνορα των περιφερειών Ντόνετσκ και Ζαπορίζια στις 17 Νοεμβρίου και προελαύνουν.

Εικόνες γεωγραφικής θέσης που δημοσιεύθηκαν στις 16 Νοεμβρίου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει ελαφρώς στα νοτιοδυτικά του Ρομποτίνο και Βερμπόβνε.

Ρώσοι ειδικοί ανέφεραν ότι οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον οικισμό Πόιμα (12 χιλιόμετρα ανατολικά της Χερσώναςn και 4 χιλιόμετρα από τον ποταμό Δνείπερο), στην Πιχατσίνκα (13 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Χερσώνας) και στο Κρούνκου (30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Χερσών μόλις  2 χιλιόμετρα από τον ποταμό  Δνείπερο).

Ρωσικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τις θέσεις τους στο κέντρο του  χωριού Κρίνκι.

Αν συνδέσουμε όλα τα σημεία δημιουργείται ένα μεγάλο μέτωπο, στο οποίο οι Ρώσοι όχι μόνο επιτίθενται, αλλά προελαύνουν μαζικά με στόχο την κατανίκηση των Ουκρανών.Ο Πούτιν θέλει να εκμεταλλευθεί τον πόλεμο στην Γάζα και την προσοχή των ΗΠΑ για να τελειώνει με τον Ζελένσκυ και την Ουκρανία.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR