επίθεση σε αμερικανική βάση στη Μέση Ανατολή και Όστιν
Middle East
Updated at:

Βάσεις των ΗΠΑ σε Συρία-Ιράκ δέχθηκαν άνω των 50 επιθέσεων τον τελευταίο μήνα-Απειλεί με ισχυρή αντίδραση το Πεντάγωνο

Περισσότερες από 50 φορές χτυπήθηκαν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Ανατολή αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα να έχουμε νέες απειλητικές προειδοποιήσεις από το Πεντάγωνο κατά φιλο-ιρανικών και ιρανικών στόχων σε όλη την περιοχή.

CONTINUE READING

50 Πλήγματα Μέσα σε Έναν Μήνα

Πιο συγκεκριμένα, από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί περισσότερες από 50 επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που βρίσκονται εντός της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ. Οι σφοδρότερες αυτών έχουν παρατηρηθεί στην Συρία, ενώ την ευθύνη τους έχουν αναλάβει ισλαμικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ένας από τους κορυφαίους στόχους των φιλο-ιρανικών οργανώσεων φαίνεται πως είναι μία αμερικανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην περιοχή του μεγαλύτερου πεδίου πετρελαίου της Συρίας, ονόματι El Omar. Αυτό το πεδίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ και η αμερικανική βάση που βρίσκεται σε αυτό έχει δεχθεί τέσσερα πλήγματα μόνο τις τελευταίες ημέρες, καταδεικνύοντας την αυξανόμενη ένταση στη περιοχή.

Αυτές οι επιθέσεις φαίνεται πως αποτελούν απάντηση των φιλο-ιρανικών ομάδων σε προηγούμενες εναέριες επιδρομές των ΗΠΑ κατά στόχων Ισλαμιστών στην Συρία. Η κατάσταση παραμένει ένθερμη σε Ιράκ και Συρία, μιας και η συχνότητα πραγματοποίησης επιθέσεων κατά αμερικανικών στρατευμάτων συνεχίζεται να αυξάνεται, υποδεικνύοντας μία πιθανή μελλοντική κλιμάκωση της σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή.

Η Απάντηση Προειδοποίηση των Αμερικανών

Μετά τις νεότερες επιθέσεις κατά των αμερικανικών βάσεων στη Συρία, ο Αμερικανός υπουργός άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε πως οι ΗΠΑ ίσως αυξήσουν τις επιθέσεις κατά φιλο-ιρανικών στόχων, εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις σε αμερικανικά στρατεύματα σε Συρία και Ιράκ. Ο Αμερικανός αξιωματούχος προέβη σε αυτές τις προειδοποιήσεις κατά την διάρκεια δηλώσεων στην Σεούλ, τονίζοντας παράλληλα την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσουν σε αποφασιστικές δράσεις για να προστατεύσουν τα στρατεύματά τους.

CONTINUE READING

«Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν και εάν δεν σταματήσουν δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ότι κρίνουμε απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα στρατεύματά μας» δήλωσε ο Όστιν, σχολιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η δήλωση του έγινε λίγο αφότου το αμερικανικό υπουργείο άμυνας είχε ανακοινώσει πως πραγματοποιεί νυχτερινές εναέριες επιθέσεις κατά θέσεων στην ανατολική Συρία. Αυτές οι επιθέσεις αποτελούσαν απάντηση των Αμερικανών σε πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκαν αμερικανικές και συμμαχικέ δυνάμεις από φιλο-ιρανικές δυνάμεις στη Συρία τις τελευταίες ημέρες.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR