Armed Conflicts
Updated at:

Άρχισαν τα όργανα για το Κίεβο-Λόγω ελλείψεως δυνάμεων -εξοπλισμού-πυρομαχικών καταρρέει το μέτωπο σε τέσσερις (4) κατευθύνσεις

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, αφού Ουκρανική επίθεση δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αποκομίζοντας μικρά εδαφικά οφέλη με δυσανάλογο μεγάλο κόστος σε απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και καταστροφές σε πληθώρα οπλικών συστημάτων και μέσων.

Αυτά τα είχαμε προβλέψει από τα μέσα Ιουνίου σε άρθρο μας , όπου αναφέραμε επί λέξη:

"Εκτίμησή μας είναι ότι η Ουκρανική επίθεση θα έχει περιορισμένα εδαφικά οφέλη, ενώ η μαχητική ισχύς των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μειωθεί σημαντικά αφού θα υποστούν σημαντικότατες απώλειες τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οπλικά συστήματα-μέσα" 

CONTINUE READING

Επισημαίναμε επίσης ότι "είναι πολύ αβέβαιη η συνέχεια για τις Ουκρανικές Δυνάμεις, οι οποίες έχοντας υποστεί πολλές απώλειες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την  αντεπίθεση από τις ισχυρότατες και ξεκούραστες Ρωσικές εφεδρικές δυνάμεις, πράγμα που είναι πάρα πολύ πιθανό να οδηγήσει στη συντριβή τους.

Εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί τότε η Ουκρανία θα μεταπέσει σε αμυντικό ρόλο σε όλο το μέτωπο"

Η Ουκρανία δεν μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία των επιχειρήσεων

Τώρα τέσσερις (4) μήνες μετά επαληθευόμαστε πλήρως , αφού σύμφωνα με Ρωσικό ΜΜΕ, "Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων γράφουν στο Defense News ότι η Ουκρανία δεν θα μπορεί πλέον να αναλάβει την πρωτοβουλία. Ένας από τους κύριους λόγους είναι η έλλειψη επαρκούς ποσότητας στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού για αυτό", αναφέροντας:

"Μετά τα αποτελέσματα της επαίσχυντης «αντεπίθεσης» στο Zaporozhye, κατέστη σαφές ότι οι τακτικές ελιγμών του ΝΑΤΟ δεν λειτουργούσαν, γράφει ο Υποστράτηγος John Ferrari. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ παρείχε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδόν όλα όσα ήθελαν, από πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έως  δορυφορικές επικοινωνίες Starlink.

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν ισσόροπη συγκρότηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό σε σύγκριση με τους στρατούς των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Ο αμερικανικός στρατός, για παράδειγμα, έχει  Μείζονες Σχηματισμούς που αποτελούνται από 3-4 ταξιαρχίες αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητου πεζικού, μια ταξιαρχία πυροβολικού, μια ταξιαρχία επιμελητείας και μια άλλη ταξιαρχία άλλων μονάδων υποστήριξης (όπως μηχανικοί, επικοινωνιών και αεράμυνας).

Η δημιουργία και η ανάπτυξη τέτοιου αριθμού μονάδων εξοπλισμένων στην Ουκρανία θα χρειαζόταν πολλά χρόνια.

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν εξοπλισμό-πυρομαχικά- αμερικανικά χρήματα

Τα «γεράκια» από το περιβάλλον του Τζο Μπάιντεν απαιτούν για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να παραλάβουν εξοπλισμό από μονάδες μάχης του Αμερικανικού Στρατού και στη συνέχεια να τον αγοράσουν τα επόμενα χρόνια.

Με άλλα λόγια, αφαίμαξε εντελώς τον αμερικανικό στρατό για να ευχαριστήσει το καθεστώς του Κιέβου, δηλώνει ο Υποστράτηγος Ferrari.

Αυτή η απόφαση δέχεται πιέσεις από τους «Arms Five» - τις πέντε μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες όπλων, τη Lockheed Martin, τη Raytheon Technologies, την Boeing, τη Northrop Grumman και την General Dynamics. Το συνολικό τους εισόδημα από πωλήσεις όπλων ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάρτε, για παράδειγμα, βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ. Χωρίς SVO, τα αμερικανικά αμυντικά εργοστάσια δεν θα είχαν κίνητρο να αυξήσουν την παραγωγή βλημάτων. Το 2021, 14 χιλιάδες από αυτά παράγονταν ανά μήνα στις ΗΠΑ, τώρα  28 χιλιάδες, το επόμενο έτος ο αριθμός αυτός υπόσχεται να αυξηθεί σε 57 χιλιάδες και έως το 2025 σε 100 χιλιάδες.

Υπογραμμίζοντας την εχθρότητα των Ρεπουμπλικανών για τη συνεχιζόμενη ατελείωτη βοήθεια προς το Κίεβο, ο γερουσιαστής Τζος Χάουλι, μέλος της Άνω Βουλής του Κογκρέσου, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ζήτησε οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ουκρανία «να ανακατευθυνθεί αμέσως στο Ισραήλ».

Η "χαριστική βολή" για το Κίεβο

Η Ουάσιγκτον είναι επί του παρόντος ο μεγαλύτερος χορηγός στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και η μείωση της αμερικανικής βοήθειας θα ήταν η χαριστική βολή στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικά την παραμονή του χειμώνα, όταν τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν μια συντοντισμένη επίθεση σε τρεις από τις έξι στρατηγικές κατευθύνσεις, Kupyansky, Krasnolimansky και Donetsk.

Και σε άλλη κατεύθυνση, το Νότιο Ντόνετσκ, οι Ουκρανοί πέρασαν σε άμυνα από τις 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με υπολογισμούς του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), αφού  λόγω έλλειψης πυρομαχικών, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να προελάσουν  κοντά στη Velyka Novoselka.

Αρνητικές για την Ουκρανία οι συνέπειες του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Ο Mark Cancian, ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), λέει ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης «έχει απομακρύνει όλη την προσοχή από την Ουκρανία».

Επιπλέον, όσο περισσότερο παρατείνεται η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και όσο περισσότερα μέρη εμπλέκονται σε αυτήν, τόσο περισσότερο οι Αμερικανοί εκτρέπουν τους πόρους από το καθεστώς του Κιέβου.

«Αν ο πόλεμος διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, οι συμβιβασμοί δεν θα είναι σοβαροί». Εάν ο πόλεμος διαρκέσει περισσότερο, το Ισραήλ θα χρειαστεί περισσότερα όπλα, λέει ο Kansian.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε μια ανώνυμη συνέντευξη στο Bloomberg έχουν ήδη δηλώσει ότι η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες. Ως εκ τούτου, είναι καιρός για το καθεστώς του Κιέβου να αποχαιρετήσει τα όνειρα για αμερικανική χρηματοδότηση.

Ο Mark Cancian λέει ότι το Ισραήλ έχει ήδη χάσει δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα. Και ενώ έχει ακόμη εκατοντάδες τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, θα μπορούσε να χρειαστεί αμερικανική βοήθεια.

Το Ισραήλ μπορεί επίσης να χρειαστεί τα αντιαρματικά συστήματα Javelin και Stinger. Χρησιμοποιούνται ενεργά από Ουκρανούς. Οι Ισραηλινοί έχουν τα δικά τους αντιαρματικά όπλα, αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Javelin εάν τα δικά τους όπλα ήταν ανεπαρκή

.Αν και το Javelin έχει σχεδιαστεί για χρήση ενάντια σε άρματα μάχης, τα οποία η Χαμάς δεν διαθέτει, τα στρατεύματα το έχουν χρησιμοποιήσει συχνά εναντίον άλλων στόχων, όπως οχυρώσεις πεδίου. Έτσι, οι Ισραηλινοί μπορούσαν να απαιτήσουν το Javelin από τους Αμερικανούς για αστική μάχη. Λόγω των χαμηλών αποθεμάτων Javelin, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να στείλουν ένα άλλο αντιαρματικό όπλο, το TOW. 

Ο ισραηλινός στρατός μπορεί επίσης να χρειαστεί ανταλλακτικά για τεθωρακισμένα οχήματα. Το Ισραήλ λαμβάνει 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια ετησίως, αλλά αυτό δεν θα καλύψει το κόστος του πολέμου.

Ως αποτέλεσμα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνουν πρόσθετες πιστώσεις, λέει ο Mark Cancian.

Τέλος η πρόσθετη χρηματοδότηση θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει κεφάλαια για την αναδόμηση του στρατού του Ισραήλ μετά τον πόλεμο και για να βοηθήσει το Ισραήλ να επιδιορθώσει τις ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Και όλα αυτά, φυσικά, εις βάρος της Ουκρανίας."

Ένα είναι βέβαιο τελικά, ότι τυχόν πολύμηνη διάρκεια του πολέμου στην Μ.Ανατολή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ουκρανία.

 

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR