Armed Conflicts
Updated at:

Σφοδρή επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ - Ηχούν οι σειρήνες

Νεότερη ενημέρωση

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε εισερχόμενα πυρά από την Συρία που ενεργοποίησαν τις σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ και στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε εισερχόμενα πυρά από την Συρία που ενεργοποίησαν τις σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ και στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε στα πυρά.

Οι σειρήνες ήχησαν στην Αλμα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και στην πόλη Αβνέι Εϊτάν στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Αρχικό κείμενο

Μεγάλο κύμα επιθέσεων της Χαμάς με ρουκέτες και στο Τελ Αβιβ εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου. 

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ήχησαν και οι σειρήνες για επίθεση με ρουκέτες και στο Ασκελόν.

Σε όλα σχεδόν τα κτήρια και απαραίτητα στα ξενοδοχεία, οι υπόγειοι χώροι διαμορφώνονται σε καταφύγια, με ενισχυμένη «θωράκιση» στους τοίχους και τις οροφές, με πόρτες ασφαλείας. Στους ειδικούς αυτούς χώρους επιβάλλεται να μετακινούνται οι κάτοικοι και επισκέπτες, όταν υπάρχει προειδοποίηση των Αρχών.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για ρουκέτες στην πόλη Μπατ Γιαμ (Bat Yam) που βρίσκεται στην ακτή της Μεσογείου του Ισραήλ, στην κεντρική παράκτια πεδιάδα ακριβώς νότια του Τελ Αβίβ.

Η ομιλία του διοικητή της 7ης Ταξιαρχίας του Ισραήλ, Συνταγματάρχη Ελάντ Τζούρι στους στρατιώτες δείχνει ότι μας χωρίζουν μερικές ώρες πριν την χερσαία επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων.

“Είστε χίλιες φορές καλύτεροι από αυτούς. Θα νικήσουμε αυτούς τους προδότες", ανέφερε ο ίδιος σε συγκέντρωση με φαγητό, που δείχνει ότι είμαστε πολύ κοντά στην ώρα μηδέν πριν την χερσαία επίθεση.

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες αναφέρουν ότι Στρατιωτικοί Αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι τα Πολεμικά Πλοία ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο θα χρησιμοποιηθούν για την κατάρριψη πυραύλων που ενδεχομένως θα εκτοξευθούν  από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ σε όλη τη Μέση Ανατολή θα στοχεύσουν έναν αριθμό φιλοϊρανικών ομάδων στη Συρία και Ιράκ εάν κλιμακωθεί σε περιφερειακή σύγκρουση.

Σοροί Ισραηλινών ομήρων στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε στην Λωρίδα της Γάζας «σορούς Ισραηλινών ομήρων» οι οποίοι απήχθησαν από την Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Βρήκαμε και εντοπίσαμε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Με προπαγανδιστικά βίντεο απειλεί η Χαμάς

Δύο προπαγανδιστικά βίντεο δημοσίευσε η Χαμάς απευθυνόμενη στις ισραηλινές δυνάμεις, απειλώντας τους «για το τι θα πάθουν» όταν ξεκινήσει η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Στο ένα βίντεο, φαίνονται οι τρομοκράτες της Χαμάς να βγαίνουν από το έδαφος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, να μεταφέρουν τον βαρύ οπλισμό τους και να κρύβονται ώστε να είναι έτοιμοι να επιτεθούν μόλις κρίνουν ότι χρειαστεί. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται να είναι σε ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο και να φτιάχνουν όπλα, δείχνοντας πώς τα ετοιμάζουν και τα βάφουν.

Μάλιστα, ο λογαριασμός War Monitor έγραψε στα social media για το δεύτερο βίντεο: «Ενόψει της αναμενόμενης εισβολής στη Γάζα, η Χαμάς αποκαλύπτει το αυτοσχέδιο αντιαρματικό Al-Yassin διαμετρήματος 105 χιλιοστών».

 

CONTINUE READING


Δείτε τα δύο προπαγανδιστικά βίντεο της Χαμάς:

Χαμάς: Το Ισραήλ διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας

Νωρίτερα, σήμερα ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας, που σφυροκοπείται αδιάκοπα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση σε ισραηλινές κοινότητες, στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι ισραηλινές ακρότητες συνιστούν εγκλήματα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», αναφέρει ο Χανίγια σε ανοιχτή επιστολή του που απευθύνεται στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Χαμάς.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR