Χαμάς, Ερντογάν και Ρούμπιν
Armed Conflicts

Όλο το Ισλάμ κατά Ισραήλ! Λάβρος ο Μ. Ρούμπιν: Αξιωματούχοι της Χαμάς συντονίζουν την επιχείρηση από την Τουρκία-Ο Ερντογάν τους στηρίζει με όπλα!

Ο Μίχαελ Ρούμπιν, ένας από τους γνωστότερους Αμερικανούς αναλυτές, σε πρόσφατο άρθρο του για την σελίδα 1945 αναφέρει πως ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να είναι έτοιμος για έναν πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Τι Αναφέρει ο Γνωστός Αναλυτής;

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ αποτελεί το χειρότερο λάθος της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών τα τελευταία 50 χρόνια. Ο Ρούμπιν εικάζει πως η πρόσφατη επίθεση κατά του ισραηλινού κράτους θα τελειώσει την πολιτική καριέρα του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας, του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

CONTINUE READING

Ο Ρούμπιν περιγράφει την αποτυχία της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών ως καταστροφική και τεράστια. Ούτε ο Νετανιάχου ούτε ο στρατός της χώρας δεν έχουν εξηγήσει μέχρι στιγμής πώς απέτυχαν τα αμέτρητα ψηφιακά και αναλογικά μέσα παρατήρησης και περιπολίας να παρατηρήσουν τις εκτενείς προετοιμασίες της παλαιστινιακής επιχείρησης.

Ο Ρούμπιν είναι βέβαιος πως το Ιράν παρείχε ένα σημαντικό χέρι βοηθείας στην Χαμάς. Εδώ ο Αμερικανός τονίζει κάτι πάρα πολύ σημαντικό, λέγοντας συγκεκριμένα πως η ιδιαίτερη εστίαση του Νετανιάχου στο Ιράν άνοιξε τον δρόμο στους Τούρκους για παροχή υποστήριξης στην Χαμάς. 

«Οι οργανωτές της Χαμάς εργάζονται σε ασφάλεια από την Τουρκία. Αν και ο Νετανιάχου τα πάει καλά με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, η Τουρκία προσπαθεί να περάσει λαθραία υλικά παραγωγής ρουκετών στην Γάζα» σημείωσε ο Ρούμπιν.

CONTINUE READING

Πώς Προχωράμε Από Εδώ και Πέρα;

Σύμφωνα με τον Ρούμπιν το καλύτερο που έχει να κάνει η ισραηλινή κυβέρνηση και κατ' επέκταση ο ισραηλινός στρατός είναι να μην λάβουν υπόψη τους τα λόγια ούτε του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αλλά ούτε και του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν. 

«Η Χαμάς θα προσπαθήσει να στρέψει την κοινή διεθνή γνώμη εναντίον του Ισραήλ, μεγιστοποιώντας τις απώλειες αμάχων εκτοξεύοντας πυραύλους από κατοικίες και σχολεία» εξηγεί ο Αμερικανός.

CONTINUE READING

Ο Ρούμπιν δίνει έμφαση στο γεγονός πως οι Ηνωμένες Πολιτείες με την σειρά τους πρέπει να ξεκινήσουν προετοιμασία για έναν μεγαλύτερο πόλεμο. 

«Εάν η Χαμάς έχει αιχμαλωτίσει Ισραηλινούς και εμπλέκονται στην επιχείρηση Ιρανοί πράκτορες, τότε το Ισραήλ θα δεχθεί πίεση και θα αναγκαστεί να πλήξει βαθιά στόχους εντός του Ιράν» με την συνέχεια να είναι προφανής.

Ο Ρούμπιν κλείνει το άρθρο του λέγοντας πως την ευθύνη για την μέχρι στιγμής αποτυχία του Ισραήλ φέρει απόλυτα ο Νετανιάχου, ωστόσο η ομάδα του Μπάιντεν ευθύνεται εν μέρει για την επιθετικότητα του Ιράν.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR