World
Updated at:

Ο Καντέρ «κατακεραυνώνει» τον Έρντογαν για το Ισραήλ: «Η Χαμάς βρίσκει χρήματα από την Τουρκία»

ΟΕνές Καντέρ Φρίντομ, Τούρκος μπασκετμπολίστας και γνωστός επικριτής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστρεψε τα «βέλη» του στην τουρκική πολιτική ηγεσία για τη σύγκρουση μεταξύ Ισράηλ και Χαμάς.

 

Ο πρώην άσος του NBA, με ανάρτησή του στα social media, κάνει λόγο πως «πολλά στελέχη της Χαμάς βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία, όπου συγκεντρώνουν χρηματοδότηση και κρατική υποστήριξη».

Στην ίδια ανάρτηση, μάλιστα, ο Ενές Καντέρ παραθέτει μία φωτογραφία από την Άγκυρα, τον Ιούλιο του 2023, όπου αποτυπώνεται η συνάντηση του προέδρου της Τουρκίας με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγια.

CONTINUE READING

Ενές Καντέρ: Η ανάρτηση στο Twitter

«Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φιλοξένησε τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαϊλ Χανίγια, στο παλάτι του στην Άγκυρα στις 26 Ιουλίου 2023.

Πολλά στελέχη της Χαμάς βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία. Συγκεντρώνουν χρηματοδότηση με την κρατική υποστήριξη και έχουν επενδύσει σε προσοδοφόρες συμφωνίες σε πολλούς κλάδους».

Ερντογάν για Παλαιστίνη: «Να δημιουργηθεί κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ»

Οπρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στην τελετή έναρξης της Αρχαίας Ορθόδοξης Συριακής Εκκλησίας του Αγίου Εφραίμ στην Κωνσταντινούπολη για τη διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, χαρακτηρίζοντάς το «ως τη ρίζα των προβλημάτων στην περιοχή μας».

«Αν δεν επιλυθεί δίκαια, η περιοχή μας θα συνεχίσει να λαχταρά την ειρήνη» είπε, επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προτάσσοντας ως λύση του τον σχηματισμό Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

 

«Η μόνιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή μόνο με μία τελική λύση στο πρόβλημα Παλαιστίνης - Ισραήλ. Η δημιουργία ενός ανεξάρτητου και γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, είναι μια αμετάκλητη ανάγκη. Θα κλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή και θα οδηγήσει σε περισσότερη αιματοχυσία» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR