ελικόπτερο και φωτιά στην Τελ Αβίβ
Armed Conflicts
Updated at:

Αγέλες ισραηλινών επιθετικών ελικοπτέρων με θερμικές κάμερες εξοντώνουν μέλη της Χαμάς ενώ το Τελ Αβίβ δέχεται πυραυλική επίθεση (Εικόνες & Βίντεο)

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν δύο πολυώροφους πύργους στην Γάζα, οι οποίοι στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν για την φιλοξενία στοιχείων της Χαμάς. Η παλαιστινιακή οργάνωση απάντησε με απειλές κατά της Τελ Αβίβ, η οποία ήδη έχει χτυπηθεί από πυραύλους της οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις δήλωσαν πως πραγματοποίησαν εναέριες επιθέσεις έναντι δύο πολυώροφων πύργων στην Λωρίδα της Γάζας, κτήρια τα οποία χρησιμοποιούνταν για την φιλοξενία στοιχείων της Χαμάς.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εσκεμμένα τοποθετεί στρατιωτικά στοιχεία της στην καρδία άμαχου πληθυσμού στην Λωρίδα της Γάζας» αποκάλυψαν οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ.

«Πριν το πλήγμα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ παρείχαν έγκυρη προειδοποίηση στους ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτήριο και τους ζήτησαν να εκκενώσουν την υποδομή» πρόσθεσε ο στρατός της χώρας.

Μετά το πλήγμα η ομάδα της Χαμάς απείλησε με εκτόξευση πυραύλων έναντι της Τελ Αβίβ, κάτι που έκανε όπως επιβεβαιώνουν και αναφορές συνοδευόμενες από υλικό στο Twitter.

Η Χαμάς Έπληξε την Τελ Αβίβ ως Απάντηση

Αναλυτικότερα, η παλαιστινιακή ομάδα ανακοίνωσε δημόσια πως εκτόξευσε 150 ρουκέτες έναντι της διάσημης πόλης του Ισραήλ. Το Τελ Αβίβ βρέθηκε δηλαδή αντιμέτωπο με εναέρια πολιορκία εκατοντάδων βλημάτων.

Εντυπωσιακά βίντεο δείχνουν τους αμέτρητους εχθρικούς πυραύλους να στοχεύουν την πόλη.

Να τονίσουμε πως οι σειρήνες εναέριας επιδρομής άρχισαν αμέσως να ηχούν στην ισραηλινή πόλη, με τους κατοίκους να ζητείται να σπεύσουν στα καταφύγια.

Ισραηλινά Ελικόπτερα Κυνηγούν Τρομοκράτες

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, ο λογαριασμός Israel Radar στο Twitter αναφέρει πως ισραηλινά επιθετικά ελικόπτερα απογειώθηκαν με σκοπό να εντοπίσουν και να εξοντώσουν τρομοκράτες στα σύνορα της Γάζας. Το μήνυμα της σελίδας είναι ξεκάθαρο: όποιος διασχίζει την συνοριακή γραμμή και πατά ισραηλινό έδαφος πυροβολείται.

Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα λέγεται πως είναι εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες της Χαμάς.

Σε νεότερη δημοσίευση της ίδιας σελίδας αναφέρεται πως θα έχουν σκοτωθεί χιλιάδες στρατιώτες της Χαμάς μέχρι το τέλος της σύρραξης, όπως επίσης ο ισραηλινός στρατός θα έχει καταλάβει εδάφη που μέχρι πρότινος ελέγχονταν από την παλαιστινιακή οργάνωση.

Συγκεκριμένα, το Israel Radar μίλησε για περισσότερους από 150 νεκρούς και τουλάχιστον χίλιους τραυματίες στο Ισραήλ. Όσον αφορά για τις πυραυλικές επιθέσεις έναντι της Τελ Αβίβ, λέγεται πως το ισραηλινό δίκτυο αεράμυνας Iron Dome κατάφερε να αναχαιτίσει αρκετές από τις εισερχόμενες απειλές.

Τέλος να αναφέρουμε πως η Χεζμπολάχ σήμανε συναγερμό στο Λίβανο, ενώ η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην περιοχή ξεκίνησε οπισθοχώρηση στις βάσεις της.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR