Armed Conflicts
Updated at:

Λιντσάρει Ισραηλινούς Στρατιώτες η Χαμάς-Διάψευση τα περί σύλληψης Ισραηλινού Στρατηγού

Νέα εξέλιξη που δείχνει πιθανό μεγάλο πόλεμο είναι η είδηση ότι η Χεζμπολάχ "επαινεί¨ την Χαμάς και ανακοινώνει ότι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις  βρίσκονται σε άμεση επαφή για κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μίλησε στο ισραηλινό κοινό για τις πρόσφατες επιθέσεις στο Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου. «Αυτό δεν είναι επιχείρηση, είναι πόλεμος», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Σε γενικό πόλεμο κατά του Ισραήλ κάλεσε πριν λίγο ο επικεφαλής της Χαμάς Ι.Χανίγιε αναφέροντας ότι “καλούμε το έθνος μας και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να σηκωθούν όρθιοι και να συμμετάσχουν στον αγώνα μας."

Υπάρχουν πληροφορίες για σύλληψη Ισραηλινού ανώτατου Αξιωματικού και μεταφορά στην Γάζα, για τις οποίες αναμένουμε επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η συγκεκριμένη σύλληψη δεν ισχύει αναφέρουν ισραηλινές πηγές.

 

Ο ισραηλινός Στρατός κινητοποίησε χιλιάδες Στρατιώτες με στόχο να ισοπεδώσει την βάση της Χαμάς εντός της Γάζας.
 
Πριν λίγο το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της επικείμενης επιθετικής επιχείρησης είναι δυνατή η χερσαία πρόσβαση και ότι αναμένεται να κινητοποιηθούν δεκάδες χιλιάδες Εφέδρων.

Ισραηλινοί κάτοικοι κοντά στα σύνορα της Γάζας εκλιπαρούν για βοήθεια: «Μας σφάζουν εδώ, δεν υπάρχει στρατός και τίποτα» «Τρομοκράτες περνούν ανάμεσα από τα σπίτια και προσπαθούν να μπουν μέσα». Ο οδηγός που συνάντησε τους τρομοκράτες λέει ότι μια ομάδα 30 ένοπλων τρομοκρατών που έφτασαν με μοτοσυκλέτες άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται να δίνονται στην δημοσιότητα βίντεο με μαχητές της Χαμάς που λυντσάρουν και βεβηλώνουν Ισραηλινούς στρατιώτες, νεκρούς και ζωντανούς σε μια κίνηση που δείχνει ότι δεν υπάρχει επιστροφή μετά την σημερινή επίθεση εντός ισραηλινού εδάφους.

Επίσης έχουμε δεκάδες βίντεο με κατασχεμένα άρματα μάχης, οχήματα, τζιπ, ΤΟΜΑ M-113, από ισραηλινή βάση, ενώ έχουμε την σύλληψη δεκάδων Ισραηλινών πολιτών ως ομήρους για να χρησιμοποιηθούν ως ασπίδα στην επικείμενη ισραηλινή επίθεση κατά της Γάζας.

Πρόκειται δηλαδή για πολυσύνθετη και τρομερή στρατιωτική επίθεση καταδρομικού τύπου με υβριδικές διαστάσεις κατά πολιτών, στρατιωτικών υποδομών, με στόχο την πρόκληση χάους και ζημιάς στο ηθικό του πληθυσμού στο Ισραήλ, αφού μετά τα γεγονότα αυτά κανείς δεν θα κοιμάται ήσυχος, ειδικά κοντά στην Γάζα.

Το σχέδιο αυτό σίγουρα της Χαμάς έχει τουρκική σφραγίδα, αφού εμπεριέχει επίθεση με πολλαπλούς στόχους, και τρόπους εφαρμογής της, κάτι που δεν έχουμε δει ξανά από την Παλαιστινιακή οργάνωση.

Μια τέτοια πολυμέτωπη επίθεση σε πολλά και διαφορετικά σημεία με  διάφορους τρόπους,  “ εργαλεία” και μεθόδους, μόνο από έμπειρους Αξιωματικούς οργανώνονται, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση είναι πιθανόν Τούρκοι ή Ιρανοί, όσο και αυτό δεν είναι ορατό.

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν εξετάζουμε το ποιος ευνοείται άμεσα και έμμεσα, και εκτιμάται ότι έμμεσα ευνοείται το καθεστώς Ερντογάν και τα σχέδια του για Οθωμανική Μέση Ανατολή, και δευτερευόντως το Ιράν.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τις παλαιότερες δηλώσεις Ερντογάν για “κατάληψη της Ιερουσαλήμ, του Τεμένους Αλ Ακτσά, και πολλά άλλα τα οποία φυσικά δεν ´χει αναιρέσει ο ίδιος ποτέ.

Η Τουρκία θα επιδιώξει σε κάποια φάση να διαδραματίσει “ ειρηνευτικό ρόλο”, αφού πρώτα έβαλε την “φωτιά” στο Ισραήλ, αλλά δεν νομίζουμε να της επιτραπεί το οτιδήποτε.     
       

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR