National affairs
Updated at:

Το Πενταπόσταγμα στο Λοριάν!

Η επίσημη τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Κίμων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα ναυπηγεία του Λοριάν της Γαλλίας. Αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιστορικής σημασίας στιγμή για το Πολεμικό Ναυτικό καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την παράδοση της πρώτης από τις 3 φρεγάτες FDIπλέον γνωστές στην Ελλάδα ως Μπελαρά στον ελληνικό στόλο.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βρέθηκε στη Γαλλία.Τον υποδέχθηκε ο όμολογός του Σεμπαστιέν Λεκορνού και μαζί με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, μετέβει στο ναυπηγείο όπου επιθεώρησε τις εργασίες ναυπήγησης της Φρεγάτας «Νέαρχος»

CONTINUE READING

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του και τον Αρχηγό ΓΕΝ παρακολούθησε την επίσημη τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Κίμων.

Η φρεγάτα Κίμων ενσωματώνει την τεχνολογία αιχμής που υπάρχει στο πεδίο των πολεμικών ναυτικών του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο πως αποκαλείται και «ψηφιακή» φρεγάτα.


Με τα πλοία αυτά το πολεμικό ναυτικό αποκτά και την πολύτιμη δυνατότητα αεράμυνας περιοχής. Καθιστά απαγορευτικη την πτήση εχθρικών μαχητικών στην περιοχή που κινείται χάριν στους αντιαεροπορικούς πυραύλους ASTER που διαθέτει.


Οι φρεγάτες της κλάσης Κίμων έχουν την δυνατότητα να διασυνδεθούν με όλα τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μπορούν δηλαδή την τακτική και όχι μόνο εικόνα του πεδίου που θα σχηματίζουν με τα ραντάρ τους να την μεταδίδουν ταυτόχρονα σε Rafale, Viper και άλλα «έξυπνα» οπλικά συστήματα και πλατφόρμες.


Με το χρονοδιάγραμμα να τηρείται μέχρι στιγμής κανονικά, η φρεγάτα Κίμων θα παραδοθεί στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό για δοκιμές στις αρχές του 2025 για να ακολουθήσει προς το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου η επόμενη φρεγάτα. Η Νέαρχος.

Στο περιθώριο της τελετής ο Έλληνας υπουργός είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Ο Νίκος Δένδιας είπε κατά την διάρκεια της τελετής μεταξύ άλλων τα εξής:

Δεν θα σας κρύψω ότι είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Είναι ορόσημο της συνεργασίας Ελλάδας Γαλλίας

Η απόκτηση της Φρεγάτας Κίμων είναι περηφάνια για το ΠΝ. Ο Κίμων συνεχίζει την παράδοση 2500 ετών
Αποτελεί παράγοντα ναυτικής υπεροχής.

Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου δεν νοείται λοιπόν ΠΝ χωρίς δυνατότητες πέραν του ορίζοντα

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR