Armed Conflicts
Updated at:

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Όλα αλλάζουν στο ουκρανικό μέτωπο ενόψει του ζητήματος του υπέρογκου αμερικανικού χρέους των 33 τρισ. δολαρίων με τον κίνδυνο στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ από 1 Οκτωβρίου να επηρεάζει και την βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο Τ. Κίρμπι, ο οποίος είναι ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, εξήγησε ότι είναι απαραίτητη μια απόφαση από το Κογκρέσο για πρόσθετες πιστώσεις, διότι οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία μόνο για μερικές εβδομάδες ακόμη.

Σε συνέντευξή του στο CNN, κάλεσε τους Γερουσιαστές να επισπεύσουν τη διάθεση 24 δισ. δολαρίων, ενώ στο μέτωπο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, παραμένουν σε ισχύ ευνοϊκές συνθήκες για την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

CONTINUE READING

Ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν αρνητικά από ένα «κλείσιμο», ή αναστολή των δραστηριοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επειδή το Κογκρέσο δεν ενέκρινε τον πλήρη προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2024.

Μια τέτοια κατάσταση είναι δυνατή ήδη από την 1η Οκτωβρίου.

"Όταν έρθει ο χειμώνας, θα είναι δύσκολο και για τους δύο στρατούς να ελιχθούν και να δράσουν. Γι' αυτό θέλουμε να τους εφοδιάσουμε (τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) με όλα τα απαραίτητα οπλικά συστήματα, διατηρώντας παράλληλα ευνοϊκές συνθήκες στην ξηρά", δηλώνει ο Κίρμπι.

Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι η πρώτη παρτίδα των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams έφτασε στην Ουκρανία και ότι οι νέες παραδόσεις αυτών των αρμάτων  προγραμματίζονται τις επόμενες εβδομάδες.

CONTINUE READING

Νωρίτερα, άνω των 30 Ρεπουμπλικανών βουλευτών συνυπέγραψε επιστολή, αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε η εφημερίδα «Wall Street Journal», με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το αίτημα να διατεθούν 24 δισεκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες του Κιέβου.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο κεφάλαια που θα κάλυπταν τις ανάγκες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της συμφωνίας ολόκληρου του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2024.

Ο βραχυπρόθεσμος προϋπολογισμός έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει το κλείσιμο της κυβέρνησης λόγω εξάντλησης των κεφαλαίων. Το λεγόμενο «shutdown» είναι εφικτό ήδη από την 1η Οκτωβρίου, όταν ξεκινά το νέο οικονομικό έτος στις ΗΠΑ. Ο προσωρινός προϋπολογισμός θα πρέπει να εγκριθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Μόσχα ετοιμάζει μεγάλη στρατιωτική επίθεση κατά των ουκρανικών εξασθενημένων δυνάμεων

Πλησιάζει όπως όλα δείχνουν, η ώρα για μια πιθανότατη ρωσική στρατιωτική επίθεση μεγάλης ισχύος σε Τρεις διαστάσεις (αέρα, θάλασσα και στεριά), σύμφωνα με πληροφορίες.

Αρχικά έχουμε κλιμάκιο ανωτάτων Ρώσων Αξιωματικών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, να επισκέπτονται την Λευκορωσία για να επιθεωρήσουν την «πολεμική ετοιμότητα» των ρωσικών δυνάμεων.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Μόσχα ετοιμάζει κάτι πολύ μεγάλο στην Ανατολική Ουκρανία, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί την πρόσφατη κατάληψη του Σολεντάρ, θέλοντας να προελάσουν οι δυνάμεις της βαθιά στο ουκρανικό έδαφος. Το αν θα πετύχει ή όχι η ρωσική επίθεση θα το δούμε στην πράξη.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR