Armed Conflicts
Updated at:

Συναγερμός στην Κριμαία- Οι Ρώσοι αναχαίτισαν πυραυλικές επιθέσεις με Storm Shadow- 83 χιλ. νεκροί Ουκρανοί σε 4 μήνες αντεπίθεσης

Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν άλλη μια πυραυλική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δύο πύραυλοι κρουζ Storm Shadow που εκτοξεύτηκαν από βομβαρδιστικά Su-24M φέρεται να είχαν ως στόχο την πόλη της Σεβαστούπολης στα δυτικά. Οι πόλεις Nτζάνκοϊ στα βόρεια και Γκβαρντεΐσκοε στο κέντρο αποτέλεσαν επίσης στόχο του ουκρανικού στρατού.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, ένας από τους πυραύλους καταστράφηκε κοντά στο αεροδρόμιο Belbek κοντά στη Σεβαστούπολη από τη ρωσική 31η Μεραρχία της Πολεμικής Αεροπορίας. Ένας άλλος πύραυλος κρουζ καταρρίφθηκε κοντά στον κόλπο των Κοζάκων στα περίχωρα της πόλης.

Δύο ακόμη στόχοι αναχαιτίστηκαν πάνω από την πόλη Nτζάνκοϊ και το χωριό Γκβαρντεΐσκοε που βρίσκεται στα περίχωρα της Συμφερούπολης. Η προέλευση των πυραύλων δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί από τις τοπικές πηγές. Τις επόμενες ώρες ενδέχεται να εξαπολυθούν και άλλα ουκρανικά πλήγματα στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις αναχαιτίζουν ουκρανικά UAV πάνω από το ρωσικό έδαφος. Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 7 UAV καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ και 4 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν μέχρι στιγμής πάνω από την περιοχή του Κουρσκ.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνόψισε τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, μόνο τον Σεπτέμβριο, ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 17 χιλιάδες άτομα στις γραμμές του μετώπου.

Επιπλέον, τον τελευταίο μήνα καταστράφηκαν περισσότερα από 2.700 όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός. Συγκεκριμένα, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται:

  • επτά οχήματα μάχης πεζικού Bradley,
  • 77 συστήματα πυροβολικού M777,
  • 51 αυτοκινούμενα πυροβόλα από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τις ΗΠΑ,
  • δύο γερμανικά άρματα μάχης Leopard,
  • ένα βρετανικό άρμα Challenger.

"Το καθεστώς του Κιέβου ρίχνει ανεκπαίδευτους στρατιώτες σε αιματηρές επιθέσεις για σφαγή", υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής άμυνας.

Άλλος ένας μήνας ουκρανικής αντεπίθεσης δεν οδήγησε σε κανένα κέρδος, ενώ οι δυτικοί προστάτες του Κιέβου συνεχίζουν να προμηθεύουν την εμπόλεμη χώρα, υποστηρίζοντας ότι "τα όπλα είναι ο δρόμος για την ειρήνη". Ο Ρώσος υπουργός υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους "ωθούν την Ουκρανία στην αυτοκαταστροφή".

CONTINUE READING

Νωρίτερα, στις 5 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει περισσότερους από 66.000 στρατιώτες και 7.600 όπλα από την έναρξη της αντεπίθεσης. Έτσι, η Ουκρανία έχασε περίπου 83 χιλιάδες άτομα μέσα σε τέσσερις μήνες.

Ο αριθμός περιλαμβάνει μόνο τους στρατιωτικούς των οποίων ο θάνατος ή ο βαρύς τραυματισμός καταγράφηκε από τον ρωσικό στρατό. Ο πραγματικός αριθμός των ουκρανικών απωλειών μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR