Τα έβαλε με το αφεντικό του ο Γιαϊτζί: Ο Ερντογάν δεν τολμά να στείλει πλοία εκτός ορίων Σεβίλλης!

O υπερεθνικιστής Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία, γνωστός ως ο αρχιτέκτονας της Γαλάζιας Πατρίδας (Mavi Vatan), ενός επιθετικού ναυτικού δόγματος που ταυτίζεται με την πολιτική της Τουρκίας στη Μεσόγειο, ισχυρίστηκε ότι "η Τουρκία ενεργεί σύμφωνα με τον Χάρτη της Σεβίλλης, ο οποίος υποστηρίζει τις ελληνικές διεκδικήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια προσπάθεια να προωθήσει καλύτερες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2020".

Ο Γιαϊτσί συγκαταλέγεται στους στενούς συνεργάτες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ήταν μαζί με τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 και ακούστηκε να ψιθυρίζει στον Ερντογάν κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγγέλματος του προέδρου στο CNNTürk εκείνο το βράδυ.

Τον περασμένο μήνα, ο Γιαϊτσί ξεκίνησε εκστρατεία για να παρεμποδίσει την ετήσια τελετή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που διοργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Αυγούστου στη Μονή Σουμελά στη βορειοανατολική επαρχία της Τραπεζούντας.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Follow Pentapostagma on Google news Google News