Armed Conflicts
Updated at:

Θέμα ωρών η ρωσική αντεπίθεση-Κονιορτοποιούν μονάδες της Ουκρανίας κοντά στο Βερμποβόνοε ενώ ρωσικά drones κτύπησαν την Οδησσό

Η ουκρανική αεροπορία ανέφερε ότι 33 ρωσικά drones κτύπησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες ομάδες, «κυρίως προς την κατεύθυνση των νότιων συνοικιών της περιοχής της Οδησσού, ενώ επλήγη ξανά η περιοχή του λιμανιού .

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στην περιοχή που περικλείει το λιμάνι Ισμαήλ του ποταμού Δούναβη της Ουκρανίας για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου.

CONTINUE READING

Μετά την κατάρρευση της συμφωνίας που επιτρέπει αποστολές σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις στις περιοχές της νότιας Οδησσού και του Μικολάιβ της Ουκρανίας, όπου βρίσκονται λιμάνια και υποδομές ζωτικής σημασίας για τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων.

Έρχεται μεγάλη ρωσική αντεπίθεση τις επόμενες ώρες από χιλιάδες Ρώσους Στρατιώτες και εκατοντάδες άρματα μάχης

Εντολή από Κρεμλίνο, σύμφωνα με πληροφορίες, προς στρατιωτική διοικητή της Δύσης αναφέρει:   
“Το Ρομποτίνο είναι εντελώς υπό τον έλεγχο του εχθρού. Θα γίνει προσπάθεια να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό”.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν ένα τεράστιο πλήγμα στα ουκρανικά στρατεύματα κοντά στο Βέρμποβε και το Ρομποτίνο.

“Ο εχθρός έχασε περίπου εκατό στρατιώτες κατά την διάρκεια της νύχτας, “δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής  του Ζαπορίζιε Ζ.Μπαλτίσκυ.

Χθες το βράδυ, ο εχθρός καταστράφηκε με πολλές απώλειες στις μονάδες του στην περιοχή των οικισμών Βερμποβόνοε και Ραμποτίνο.

Οι μονάδες μας προκάλεσαν τεράστιες ζημιές από πυρά στον εχθρό. Μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της νύχτας, ο εχθρός έχασε περίπου στρατιώτες», έγραψε ο Μπαλίτσκι.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί υπέστησαν επίσης σημαντικές απώλειες σε εξοπλισμό, αφού έχασαν εννέα πυροβόλα, δύο όλμους, δύο άρματα μάχης, και τρία UAV.

Τι συμβαίνει σε Ρομποτίνο και γενικά σε Ζαπορίζιε-Μπαχμούτ και σε ολόκληρο το μέτωπο  

Ο Economist δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον διευθυντή ανάλυσης της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ Τρεντ Μολ ανέφερε ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν το βάθος της ρωσικής άμυνας.

Τα περιορισμένα πυρομαχικά και η επιδείνωση του καιρού θα δυσκολέψουν την επιτυχία των ουκρανικών δυνάμεων ενώ η προσοχή στρέφεται στη νέα εποχή των εχθροπραξιών το 2024.

Ότι πέτυχαν- πέτυχαν οι Ουκρανοί αφού ξεκίνησε η γνωστή εποχή των βροχοπτώσεων στο πεδίο μάχης, ενώ οι μεγάλες και σημαντικές απώλειες σε έμψυχο εκπαιδευμένο προσωπικό, είναι δυσαναπλήρωτες.

Θα απαιτηθεί νέο εκπαιδευμένο προσωπικό, κάτι που δεν είναι εφικτό αυτήν την περίοδο, που το Κίεβο ξύνει τον πάτο του βαρελιού σε ανθρώπινο δυναμικό.

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται στο σημείο αυτό να κάνουν μαζική χρήση αεροσκαφών, drones, πυραύλων και πυροβολικού ( αυτοκινούμενου και ρυμουλκούμενου), να εξοντώσουν ουκρανικές συγκεντρώσεις δυνάμεων, πριν ξεκινήσουν τα ρωσικά άρματα μάχης για προέλαση προς δυσμάς.     

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR