Armed Conflicts
Updated at:

Το Ραμποτίνο δεν έχει καταληφθεί ολοκληρωτικά από το Κίεβο-Οι απώλειες των Ουκρανών φτάνουν το τρομακτικό νούμερο των 66000 ανδρών

Ούτε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ούτε ο ίδιος ο Ζελένσκι επιβεβαίωσαν ότι το Ραμποτίνο «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις, αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, αφήνοντας να εννοηθούν πολλά για αυτά που λαμβάνουν χώρα εκεί εδώ και πολλές ημέρες.

Το γεγονός είναι ότι οι συγκρούσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα στα περίχωρα της πόλης.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΔ περιέγραψε την κατάσταση σε αυτόν τον οικισμό ως πολύ ευάλωτη, αφού  χωρίς την κατάληψη του Βερμπόνοε και του Κοπάνι, ο ουκρανικός Στρατός είναι απίθανο να συνεχίσει την επίθεση προς το Τοκμάκ, που ήταν θεωρητικά η πρώτη στάση στον υποτιθέμενο «εύκολο περίπατο» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την Αζοφική Θάλασσα.

Στην περιοχή της Ζαπορίζιε, κοντά στο χωριό Ρομποτίνο, τα ουκρανικά στρατεύματα έπεσαν σε ένα τεράστιο «φραγμό πυρός».

Αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βλαντιμίρ Ρογκόφ.

Πράγματι, η ιστορία της υποτιθέμενης «απελευθέρωσης» του Ρομποτίνο επαναφέρει τις αιματηρές μάχες για το Πιγχιάτκι, το οποίο κατέλαβαν αρχικά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με τίμημα τεράστιων απωλειών και στη συνέχεια έχασαν λόγω των τρομερών ρωσικών πυρών πυροβολικού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Σ.Σοιγκού, «η πιο δύσκολη κατάσταση κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης ήταν στην κατεύθυνση Ζαπορίζιε, όπου η ουκρανική διοίκηση έριξε στην μάχη ταξιαρχίες από την στρατηγική της εφεδρεία ( πρόκειται για  αυτές ακριβώς που εκπαιδεύτηκαν υπό την καθοδήγηση Δυτικών εκπαιδευτών) και, σύμφωνα με τον Σεργκέι Κουζουγκετόβιτς, διακρίνονται από αυξημένη ικανότητα μάχης.

Ο Σόιγκου αναφέρθηκε στις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τους τρεις μήνες της εχθρικής επίθεσης.

Σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 5 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε τα ακόλουθα στοιχεία:

Από την αρχή της επίθεσης, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει περισσότερους από 66.000 άνδρες και 7.600 οπλικά συστήματα και μέσα.

Αυτές οι πληροφορίες είναι συνεπείς με τα δεδομένα που προέρχονται από δυτικούς ανταποκριτές.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα The Times ανέφερε ότι η 47η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητου Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και ήταν εξοπλισμένη με εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, είχε φτάσει σε τετραψήφιο αριθμό ανδρών, και ουσιαστικά διαλύθηκε.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δήλωση του γεγονότος ότι το ανθρώπινο δυναμικό αυτής της ταξιαρχίας αυτής έχει εξουδετερωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, βλέποντας ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει το επόμενο κύμα κινητοποίησης, αρχίζουν να εκτιμούν ότι την άνοιξη στην Ουκρανία επιστρατεύτηκαν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που ανακοινώθηκε επίσημα.

Ο Ρώσος διοικητής του τάγματος του τάγματος "Vostok" Α. Κοντακόφσκι είπε: "Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο εχθρός εκτόξευσε σημαντικό αριθμό οβίδων στις θέσεις μας για αρκετές ημέρες, κάνοντάς το αυτό σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο, δείχνει την πληθώρα πυρομαχικών που είχε. Αυτό ως αποτέλεσμα οδήγησε στο γεγονός ότι τα ναρκοπέδια έχασαν την αποτελεσματικότητά τους και η συνέχεια των βομβαρδισμών δεν μας επέτρεψε να βάλουμε νέες νάρκες και να αποκαταστήσουμε ό,τι καταστράφηκε”.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ρωσικού τάγματος, «ως αποτέλεσμα, ο εχθρός μπόρεσε να πλησιάσει τις θέσεις μας, χωρίς ουσιαστικά να υποστεί απώλειες, αποβίβασε στρατεύματα και μετά από άμεσο πυρ στις οχυρώσεις μας απέσυρε  τον εξοπλισμό του πίσω, φοβούμενος την αντίδραση του πυροβολικού μας.

Τώρα γίνεται σφοδρή μάχη στα περίχωρα του Νοβοντόνετσκ. Ταυτόχρονα, ο εχθρός προσπαθεί να κινηθεί προς το Νοβομαγιάρσκοε, χρησιμοποιώντας παρόμοιες τακτικές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και στον άξονα Ρομποτίνο-Βερμπόβνοε, ο εχθρός εκτοξεύει τεράστιο αριθμό οβίδων, προσπαθώντας να διαπεράσει τα ναρκοπέδια μας.

Όπως είναι φυσικό, το ρωσικό πυροβολικό απαντά και μάλιστα σκληρά.

“Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν παραδώσει χιλιάδες  οβίδες από τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένων των Νοτιοκορεατών, τα πυρομαχικά σύντομα θα εξαντληθούν. Και τότε δεν θα υπάρχει τίποτα να αντισταθεί από τη ρωσική αντεπίθεση”.

Έτσι η ρωσική επίθεση θα γίνει την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο πεδίο, με έναν εξαντλημένο ουκρανικό Στρατό.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR