Russia
Updated at:

Μετακινούν επειγόντως στρατηγικές Εφεδρείες οι Ρώσοι-Αναβίωση του 1941 με 25η Στρατιά των Ουραλίων με στόχο το Κίεβο

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν τουλάχιστον Τρεις Στρατιές συν άλλες επίλεκτες μονάδες για την επικείμενη ρωσική επίθεση, μετά την Τρίμηνη κατασπατάληση Ουκρανών Στρατιωτών στα πεδία των μαχών.

Η Μόσχα εκτιμά ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να ρίξει στον πόλεμο πανίσχυρες και ετοιμοπόλεμες δυνάμεις, για να φτάσει πιθανόν στα περίχωρα του Κιέβου, με στόχο να δοθεί τέλος σε αυτήν την αιματοχυσία, που έχει καταστρέψει και την ρωσική οικονομία, ασχέτως των περί αντιθέτου δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων.   

Σύμφωνα με αξιόπιστες ρωσικές πηγές, μετά την δημιουργία με τον σχηματισμό της εφεδρικής 25ης Στρατιάς  συνδυασμένων όπλων στην Κριμαία, ξεκίνησε η ανάπτυξη της  18ης Στρατιάς συνδυασμένων όπλων με βάση το 22ο Σώμα στρατού που ανήκει οργανικά στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Αποφασίστηκε επίσης η μετατροπή των 14ου και 11ου Σωμάτων Στρατού του βόρειου και Βαλτικού σε Στρατιές.
Στην Άπω Ανατολή, με βάση το 155ο Τάγμα Φρουρών της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ζούκωφ του Στόλου του Ειρηνικού (Βλαδιβοστόκ), δημιουργήθηκε η 55η Μεραρχία Πεζοναυτών.

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2023, η 104η Πτέρυγα Μάχης θα έχει δημιουργήσει την 31η Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ. Σόιγκου ρίχνει στρατηγικές εφεδρείες στη μάχη, όπως η 25η Στρατιά, που σχηματίστηκε στα Ουράλια και την περιοχή του Βόλγα, ετοιμάζεται να χτυπήσει τους Ουκρανούς “ στο δόξα πατρί” δηλώνουν Ρώσοι ειδικοί.

Έτσι, είναι προφανές ότι η Μόσχα στην Ουκρανία για πρώτη φορά άρχισε να δεσμεύει στρατηγικές εφεδρείες στη μάχη, τις οποίες έχει συσσωρεύσει και προετοιμάσει σχολαστικά σε πεδία εκπαίδευσης στα μετόπισθεν από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού.

CONTINUE READING

Εεδώ, νομίζω, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να καταλάβουμε ποια είναι η κλίμακα αυτών των ρωσικών Εφεδρειών, και για ποιο σκοπό, πιθανότατα, τους φύλαγε τόσο προσεκτικά η ρωσική διοίκηση ως ατού στο μανίκι της;

Το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Κουπιάνσκ και το Σβάτοβο φέρνει για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης σχηματισμούς που προετοιμάζονταν στα μετόπισθεν όλο το καλοκαίρι.

Ενώ η Ουκρανία πανηγυρίζει θορυβωδώς την «αποφασιστική κατάληψη της ρωσικής πρώτης γραμμής άμυνας» στην κατεύθυνση Ζαπορίζιε κοντά στο χωριό Ραμποτίνο, οι Ρώσοι μετακινούν χιλιάδες Στρατιώτες για ένα τελικό κτύπημα.

Το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο, και με τίμημα μεγάλων απωλειών, τα ουκρανικά στρατεύματα στο δρόμο προς την Αζοφική Θάλασσα, το μόνο που πέτυχαν ήταν να ξεπεράσουν την ζώνη των ρωσικών ναρκοπεδίων.

Σύμφωνα με τον Ταξίαρχος Oleksandr Tarnavsky, διοικητής της task force ΤΑΥΡΙΑ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,  δήλωσε θριαμβευτικά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian , για αυτό το επίτευγμα.

Πράγματι, κοντά στο Ραμποτίνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του διοικητή της ομάδας Ταυρίας, υπήρχε ένα σημαντικό κενό στους αμυντικούς σχηματισμούς των ρωσικών στρατευμάτων.

Μονάδες επίθεσης και σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας φέρεται να έφτασαν στη δεύτερη αμυντική γραμμή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, μπροστά από την οποία οι νάρκες δεν ήταν τόσο πυκνές.

Σύμφωνα με Ρώσο στρατιωτικό αναλυτή: “κατά συνέπεια, τώρα, είναι σίγουρος ο Ουκρανός Ταξίαρχος, η επίθεση που θα ηγηθεί του προς την Κριμαία θα πάει πιο γρήγορα.

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας ζωηρής αναφοράς του Ουκρανού διοικητή της ΤΑΥΡΙΑ, του χρειάζεται μπάνιο με κρύο νερό, αφού γνώμη εμπειρογνωμόνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αφορούν Απόστρατο Αντισυνταγματάρχη, συμμετέχοντα στους πολέμους του Ιράκ και Αφγανιστάν, και τώρα ανώτερου ερευνητή στο Ίδρυμα Αμυντικών Προτεραιοτήτων της Ουάσιγκτον, Ντάνιελ Ντέιβις αντικρούει τα πάντα.

Ο Αμερικανός ειδικός έκανε μια προσπάθεια να συνοψίσει τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των πρώτων τριών μηνών της ουκρανικής «αντεπίθεσης» και να σκιαγραφήσει τις μελλοντικές προοπτικές μάχης για το ρωσο-ουκρανικό μέτωπο:

“Η Ουκρανία στις 5 Ιουνίου εξαπέλυσε μια επίθεση σε ένα ευρύ μέτωπο, εστιάζοντας σε τέσσερις κύριες κατευθύνσεις.

Σχεδόν η μόνη κατεύθυνση όπου η Ουκρανία εξακολουθεί να προχωρά τουλάχιστον με κάποιο τρόπο, αν και αργά, είναι το μέτωπο της Βελίκα Νοβοσέλκα, όπου η Ουκρανία κατέλαβε το Ραμποτίνο. Αν και καλωσορίζουμε οποιαδήποτε νίκη για τους Ουκρανούς, η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο τρομακτική από όσο φαίνεται.

Μόλις τους τελευταίους τρεις μήνες σκληρών μαχών, «στα μέτωπα Velikonovoselkovskiy και Orekhovskiy, τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να προχωρήσουν κατά περίπου 10 χιλιόμετρα με τεράστιο τίμημα.
Η Ουκρανία έχει προφανώς εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος των επιθετικών της δυνατοτήτων, αφού μόλις έφτασε στο Ραμποτίνο.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο ουκρτανικός Στρατός βρίσκεται στο τέλος της δύναμης του. Σύντομα ίσως χρειαστεί να επιστρέψει σε κατάσταση άμυνας για να κρατήσει τουλάχιστον εκείνα τα εδάφη που κέρδισε το καλοκαίρι από την Ρωσία.

Από στρατηγικής άποψης, η γραμμή επαφής των 1.000 km παραμένει πρακτικά η ίδια όπως ήταν στις αρχές του 2023», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό, πιθανότατα οποιαδήποτε προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο θα σταματήσει εντελώς μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όχι μόνο γιατί, ως συνήθως, θα έρθει φθινοπωρινή βροχή που κάνει βάλτο τους δρόμους, αλλά και επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έχουν τρομακτικές απώλειες.

«Μερικοί Ουκρανοί Αξιωματικοί φαίνεται να πιστεύουν ότι η ρωσική πλευρά εφαρμόζει στατική άμυνα, επομένως κάθε μέτρο γης που επιστρέφεται στην ουκρανική πλευρά είναι μια πληγή που βαθαίνει τον εχθρό. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία προσαρμόζεται συνεχώς στις νέες και αναδυόμενες πραγματικότητες του πεδίου μάχης.
Η ρωσική ανώτατη διοίκηση πιθανότατα έχει παρατηρήσει ότι τρία από τα τέσσερα μέτωπα της ουκρανικής αντεπίθεσης έχουν σε μεγάλο βαθμό αποτύχει εδώ και πολύ καιρό.

Ως εκ τούτου, μέρος των ρωσικών δυνάμεων έχει απομακρυνθεί από αυτά και στοχεύει στην ενίσχυση των επιπέδων άμυνας προς την κατεύθυνση του Ραμποτίνο.

Έτσι, όσο περισσότερο διεισδύει η Ουκρανία σε αυτόν τον τομέα, τόσο πιο δύσκολη και δαπανηρή θα είναι για αυτήν οποιαδήποτε πρόσθετη πρόοδος», αναφέρει Ντάνιελ Ντέιβις .

Αυτό που είναι σημαντικό είναι η έναρξη μιας πολύ μεγάλης κλίμακας αναδιάταξης ρωσικών εφεδρειών στην τοποθεσία της  ουκρανικής σημαντικής επιτυχίας κοντά στο Ραμποτίνο, την οποία διαπίστωσε η Διεύθυνση Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας", τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), την 1η Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών GUR, Στρατηγός Kirill Budanov, οι Ρώσοι μετακινούν τεράστιες δυνάμεις .

Σύμφωνα με τον Budanov, «ο ρωσικός στρατός μετέφερε στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ μέρος του νεοσύστατου στο πίσω μέρος της 25ης Στρατιάς για να αντικαταστήσει μονάδες, οι οποίες πολεμούν εδώ για πολύ καιρό.

Με τη σειρά της , η 41η ρωσική Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων ξεκίνησε μια «αργή» αναδιάταξη στη νότια Ουκρανία".

Όλα δείχνουν ότι επίκειται μια τεραστίων διαστάσεων ρωσική επίθεση στο ουκρανικό μέτωπο, με στόχο την άνευ όρων παράδοση των Ουκρανών και τίποτε άλλο, σύμφωνα και με παλαιότερη δήλωση Ρώσων αξιωματούχων. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR