Greek-Turkish Relations
Updated at:

Καλεντερίδης: Ποιος είναι ο στόχος της Τουρκίας στην ελληνοτουρκική προσέγγιση; (Βίντεο)

Στο κανάλι του OPEN, στην εκπομπή ''Ώρα Ελλάδος'' μίλησε, ο συγγραφέας και αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, για τους στόχους της Τουρκίας. 

''Ο στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει τα F-16, γιατί αν δεν τα πάρει και η Ελλάδα συνεχίσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα με τα Rafale και με τα F-35, μέχρι το 2035 έως και 2040, θα έχει να αντιμετωπίσει την υπεροχή της ελληνικής αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο'', αναφέρει μεταξύ άλλων. 

''Η Ελλάδα πρέπει να τα έχει υπόψιν της όλα αυτά, τίποτα άλλο και η κυβέρνηση πρέπει να είναι προσεκτική σε ποιους αναθέτει την προπαγάνδα θέσεων. Ο Ερντογάν προσπαθούσε επί ενάμιση μήνα με κάθε τρόπο, να πείσει τον Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία, πρόσθεσε. Για ποιους λόγους το αναφέρει παρακάτω. 

https://youtu.be/CJr4pIG1bAU?t=87

Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία

Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός στην Τουρκία άγγιξε το 58,9% τον Αύγουστο. Πρόκειται για ένα ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο ότι θα ξεπεράσει το 70%

«Τον Αύγουστο ο δείκτης τιμών του καταναλωτή έφτασε στο 9.09% και ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε στο 58.94 και ξεπέρασε τις προβλέψεις. Οι αυξήσεις στις μεταφορές και στα ταξί επηρέασαν τον πληθωρισμό» σχολίασε η Ασφίν Γιουρντακούλ, παρουσιάστρια του HABERTURK.

«Η Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ελεύθερη να κάνει κινήσεις ή δεν θέλει να πατήσει γρήγορο φρένο στην οικονομία.  Συμβαίνει ένα από τα δυο. Πάντως στο τέλος του έτους πιστεύω ο πληθωρισμός θα αγγίξει ίσως και ξεπεράσει το 70% Δεν πιστεύω πως η κεντρική τράπεζα θα μας προκαλέσει κάποια θετική έκπληξη» ανέφερε η Σέλβα Ντεμιραλπ, καθηγήτρια οικονομικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Κοτς.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR