Greek-Turkish Relations
Updated at:

Δοκιμές τουρκικών drones kamikaze KARGU σε" σμήνη" κατά ραντάρ μεγάλων πλοίων επιφανείας -Απειλή για το Πολεμικό Ναυτικό μας

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία παράγει μια μεγάλη γκάμα drones kamikazi  μεταξύ αυτών και το KARGU, σε μεγάλους αριθμούς, τα οποία σε καιρό επιχιερήσεων  θα αποτελέσουν σημαντική απειλή για οπλικά συστήματα μέσα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας  μας.

Το drone kamikaze KARGU "εμπουτίζεται" με RF αντιαρματική κεφαλή διάτρησης

Σε πρόσφατο σχετικό  άρθρο του τουρκικό ΜΜΕ, έγκριτο σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας, με τίτλο "Η RF και  Anti-Tank κεφαλή του KARGU θα αποτελούν πρόβλημα  για τα πολεμικά πλοία του εχθρού", επισημαίνοντας:

" Τις λεπτομέρειες εξήγησε ο Özgür Güleryüz, Γενικός Διευθυντής της STM.

Σε δήλωσή του ο Güleryüz είπε, «Μπορώ να πω ότι το KARGU έχει παραχθεί περισσότερες από μερικές χιλιάδες . Ίσως τα μισά από αυτά να έχουν εξαχθεί στο εξωτερικό. Έχουμε εξάγει KARGU σε περισσότερες από δέκα χώρες.

Υπάρχουν ορισμένες χώρες, που πραγματικά θέλουν να  τα αγοράσουν και να τα  δοκιμάσουν αρχικά  σε μικρές ποσότητες, ενώ είμαστε σε συζητήσεις με σχεδόν όλες  αυτές τις χώρες που θέλουν σταδιακά περισσότερα.

CONTINUE READING

Οι δοκιμές ανατινάξεων ξεκίνησαν στο Anti-Tank KARGU

Δουλεύουμε για λίγο στη διάτρηση θωράκισης του KARGU με την MKE A.Ş, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σχεδιασμού και ανάπτυξης. Τέλος, οι δοκιμές ανατινάξεων πρόκειται να ολοκληρωθούν, οπότε θα είναι έτοιμο να μπει στο απόθεμα πολύ σύντομα.

Και πάλι, οι μελέτες ανάπτυξης του RF Seeker Headed KARGU ξεκίνησαν με ίδιους πόρους της STM. Και πάλι, υπό την ηγεσία της Προεδρίας μας στην Αμυντική Βιομηχανία, βρισκόμαστε σε συνομιλίες τόσο με τις ένοπλες δυνάμεις μας όσο και με τους πελάτες μας στο εξωτερικό για το πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε το KARGU σε διαφορετικούς τομείς χρήσης, συμπεριλαμβανομένου του κοπαδιού», είπε.

 Η Αντιαρματική κεφαλή KARGU κατά  του ραντάρ πλοίων

Ας το δούμε ως εξής:

Έχετε στη διάθεσή σας περισσότερα από ένα KARGU. Έχετε τη δυνατότητα να επιτεθείτε από διαφορετικές κατευθύνσεις σε διαφορετικές ταχύτητες και σε διαφορετικά ύψη. Έχετε την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσετε ως "κοπάδι".

CONTINUE READING

Όλα τους θα είναι ουσιαστικά  αντιαρματικά  πυρομαχικά. Ίσως, ένα drone μεγέθους KARGU να μην έχει μεγάλη επίδραση στο πλοίο.

Αλλά σκεφτείτε το σύστημα ραντάρ αυτού του πλοίου… Αυτόματη ανίχνευση του συστήματος ραντάρ. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πλοίο να τυφλωθεί όταν επιτεθείς εκεί από διαφορετικές κατευθύνσεις με ένα KARGU που φέρει πυρομαχικά διατρητικής θωράκισης."

Τεχνικά χαρακτηριστικά-Δυνατότητες

Το KARGU είναι ένα φορητό, περιστροφικό επιθετικό drone που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει δυνατότητες τακτικής ISR και χτυπημάτων ακριβείας .

Είναι σε θέση να εκτελεί πλήρως αυτόνομη πλοήγηση με το μοναδικό σύστημα ελέγχου πτήσης της STM. Επιπλέον, η πλατφόρμα είναι σε θέση να εκτελεί χτυπήματα ακριβείας , πέρα ​​από τους στόχους οπτικής επαφής.

Η αποστολή χτυπήματος ακριβείας εκτελείται πλήρως από τον χειριστή, σύμφωνα με την αρχή Man-in-the-Loop.

Η πλατφόρμα είναι ικανή να ανιχνεύει και να χτυπά στατικούς ή κινητούς στόχους με υψηλή ακρίβεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Το σύστημα KARGU αποτελείται από την πλατφόρμα Attack Drone και τον κινητό σταθμό ελέγχου εδάφους.

Δυνατότητες | Αρμοδιότητες


• Δυνατότητα Ημερήσιας & Νυχτερινής Αποστολής
• Πλήγμα ακριβείας με ελάχιστη παράπλευρη ζημιά
• Σχεδιασμός πλατφόρμας Low RCS (Radar Cross Section).
• Πολλαπλές επιλογές κεφαλής
• Οπτική και φυσική παρακολούθηση στόχων

• Υψηλή απόδοση, αυτόνομο σύστημα πλοήγησης και ελέγχου πτήσης
• Λειτουργεί από ένα μόνο προσωπικό
• Δυνατότητες ματαίωσης αποστολής και επιστροφής στο σπίτι
• Ασφάλεια προσέγγισης σχεδιασμένη με STM
• Σύστημα αυτόματης αναγνώρισης στόχων που σχεδίασε η STM

Τεχνικές Προδιαγραφές

Εμβέλεια Επικοινωνίας: 5/10χλμ
Χρόνος λειτουργίας: 30 λεπτά
Χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου (Warhead) : 1,3 kg
Κινητήρας: Ηλεκτρικός
Εκτόξευση / Απογείωση: Κάθετη απογείωση / προσγείωση (VTOL)

Συμπέρασμα

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι το drone Kamikaze KARGU με δυνατότητα RF και αντιαρματική κεφαλή διάτρησης, θα δύναται ενεργώντας κατά "σμήνη" να πλήξει τα ραντάρ μεγάλων Μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού μας σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο, τυφλώνοντάς τα , δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τις συνθήκες ολοκληρωτικής καταστροφής τους από πυρομαχικά και οπλικά συστήματα και μέσα που θα ενεργήσουν σε δεύτερο χρόνο εναντίον τους.

Αυτό αποτελεί μια εξόχως σημαντική απειλή για το Πολεμικό Ναυτικό μας, ενώ επισημαίνουμε ότι ακόμη και αν τελικά η μεγάλη ναυτική Μονάδα επιφανείας μας, πχ Φρεγάτα,  πετύχει την ολοκληρωτική καταστροφή του συνόλου των drones KARGU που θα επιτεθούν εναντίον του, θα έχει δαπανήσει μεγάλο όγκο των πυρομαχικών του  και  θα έχει αποσπάσει της προσοχή του προσωπικού του, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε μελλοντική επίθεση του εχθρού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR